Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
16.11.2022
10:20
Na meji prijeli dva avtomobila
Grafika: ePosavje.com
Policisti na Obrežju so na mejnem prehodu zasegli dva avtomobila, na petih lokacijah po brežiških občini so policisti prijeli 65 tujcev.

Policisti na Obrežju so zasegli ukradena BMW in Audi

Državljanka BiH v BMWju

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom BMW 340i nemških registrskih oznak pripeljala voznica, državljanka Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da jim je voznica predložila ponarejeno najemno pogodbo za vozilo. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da so nemški varnostni organi za avtomobil letnik 2021 razpisali iskanje. Policisti so avtomobil zasegli, voznici odvzeli prostost in jo s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in prikrivanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo po zaslišanju odredil pripor.

Bolgar v Audiju

Na Obrežje je, prav tako na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom Audi Q3 letnik 2022 španskih registrskih oznak pripeljal državljan Bolgarije. Policisti so ugotovili, da je v schengenskem informacijskem sistemu za vozilo razpisano iskanje, pa so avtomobil zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Policija, državna meja

S torka na sredo na meji prijeli 65 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli skupaj 65 tujcev. Policisti so tujce prijeli na območju naselij Rigonce, Obrežje, Loče, Nova vas in Dobova.

Največ je bilo Rusov

Med njimi je bilo 32 državljanov Rusije, 14 državljanov Indije, sedem državljanov Iraka, štiri državljane Irana, štiri državljane Maroka, dva državljana Palestine in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja