Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.06.2023
21:31
Podgorica Sevnica, HNMP
Foto: PGD Sevnica
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice sta petek in nedelja minila mirno, v soboto so posredovali klice gasilcem in reševalcem za tri intervencije. V Podgorici so reševali utapljajočo osebo.

Reševalna akcija

V soboto ob 17.01 so v naselju Podgorica posredovali reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica in dežurni zdravnik nujne medicinske pomoči Krško v reševalni akciji utopljenca. Reševalci in zdravnik so osebo na kraju oskrbeli, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor z dežurno ekipo in nudili pomoč reševalcem pri prenosu osebe do helikopterja.

Gasilci na Slomškovi v Brežicah

V soboto ob 20.56 so na Slomškovi ulici v Brežicah na zahtevo reševalcev nujne medicinske pomoči Brežice, ki niso imeli dostopa do obolele osebe, posredovali gasilci Prostovoljneg gasilskega društva Brežice. Do prihoda gasilcev na kraj so reševalci že vstopili, gasilci pa so do prenosa osebe v reševalno vozilo zavarovali kraj dogodka.

Intervencija na Prešernovi cesti

V soboto ob 21.08 so na Prešernovi cesti v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom rešili mlajšo osebo, ki se je zagozdila v panelni ograji.

PGE Krško

Prejšnji teden 9 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili devet izrednih dogodkov, od tega pet v občini Sevnica, dva v občini Brežice in dva v občini Krško. 

75 pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 75 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

sevnica
nmp sevnica
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja