Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
10.02.2023
21:31
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški gasilci in reševalci so v petek posredovali na Šmarski cesti v Sevnici, v Lesičnem je pristal helikopter, na severni strani Lisce je v naselju Polana v delavnici zagorela plinska jeklenka.

Gasilci in reševalci na Šmarski cesti v Sevnici

V petek ob 13.45 so na Šmarski cesti v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnem posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila onemogla oseba. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so obolelo osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Helikopter v Lesičnem

Ob 11.19 so v naselju Lesično v občini Kozje gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Lesično-Pilštanj-Zagorje zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v helikopter.

Zagorela plinska jeklenka

Ob 13.52 je v naselju Polana v občini Laško, na severni strani "sevniške" Lisce, zagorela plinska jeklenka, ogenj pa se je razširil po delavnici. Požar so z ročnim gasilnikom pričeli gasiti domačini, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Laško in Jurklošter so ga dokončno pogasili, iz objekta iznesli plinsko jeklenko, več sodov naftnih derivatov in pogorele elektro naprave ter prezračili objekt.

Šest nujnih in naročilo

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so sicer v zadnjih 12 urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

sevnica
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja