Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
15.06.2023
13:54
Gasilci, požar, Obrežje
Foto: PGD Obrežje
Zgodaj zjutraj je zagorelo na Jesenicah na Dolenjskem, požar so hitro pogasili. Krški poklicni gasilci so v sredo dopoldne posredovali na Zdolah.

Zagorelo v gospodarskem objektu

Ob 3.24 je v naselju Jesenice na Dolenjskem v občini Brežice, zagorelo v gospodarskem objektu. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velika Dolina in Obrežje, na požarni straži so ostali gasilci PGD Obrežje. Za aktiviranje gasilskih enot so z Regijskega centra za obveščanje Brežice vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Sumijo, da bi lahko bil požar posledica kaznivega dejanja

Ponoči je zagorelo gospodarsko poslopje na Jesenicah na Dolenjskem. Policisti in regijski center za obveščanje so bili o požaru obveščeni nekaj po tretji uri. Na kraj so napotili policiste in gasilce, gasilci so požar objekta velikosti 15 x 20 metrov omejili in pogasili ter postavili požarno stražo.

Kriminalisti dopoldne začeli z ogledom požarišča

V četrtek so v dopoldanskem času so kriminalisti pričeli z ogledom kraja zaradi suma, da je do požara poslopja, ki stoji ob zapuščeni hiši, posledica kaznivega dejanja. Lastniki naj bi bili iz Ljubljane, materialna škoda in vse okoliščine požara pa še preiskujejo.

Tehnična intervencija na Zdolah

V sredo ob 10.20 so na Zdolah v občini Krško gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnem posegom rešili preminulo osebo iz vodovodnega jaška. 

23 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 23 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

brežice
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja