Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
17.05.2023
13:47
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Obrežju v sredo zjutraj ustavili Hrvata, ki je prevažal pet Iračanov. Policisti so pri nadzoru meje prijeli še 77 tujcev.

Dogodki na meji

V Hrvaškem avtu zjutraj Hrvat in pet Iračanov

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti v sredo nekaj pred 6. uro ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak in ugotovili, da državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Policisti so državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

Privedli ga bodo pred preiskovalnega sodnika

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Prijeli 77 tujcev

Največ je bilo državljanov Bangladeša

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 77 tujcev. Na območju naselij Obrežje, Dobova, Rigonce in Čatež ob Savi so izsledili in prijeli 26 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Nepala, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Afganistana, tri državljane Indije, tri državljane Šrilanke in dva državljana Libije. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja