Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.07.2019
15:14
Foto: Anton Hruševar
V petek zvečer, 26. julija 2019, na god sv. Ane, se je v Anini cerkvici v Leskovcu odvil drugi Anin glasbeni večer. Z glasbo je navdušil godalni kvartet Bêlebend. Vabljeni k ogledu fotografij.

Pridruži se nam na Facebook strani Kultura v Posavju:

2. Anin glasbeni večer

LESKOVEC PRI KRŠKEM Godalni kvartet Bêlebend sestavljajo Jerica Kozole in Vera Magdevska, violina, Mojca Trilar, viola in Jaka Trilar, violončelo. Pomembno je poudariti, da je Jerica Kozole domačinka, učenka Glasbene šole Krško, iz katere je izšlo že mnogo vrhunskih glasbenikov, ki danes muzicirajo po vsej Sloveniji in izven naših meja. Izvedli so skladbe Tilna Slakana, Antona von Weberna in Ludviga van Beethovna. Kvartet je zvenel ubrano, prepričljivo, občuteno. Dotaknil se je obiskovalcev, ki so s svojim obiskom in odzivom na muziciranje nagradili njihov angažma.

Fotogalerija:

Ob koncertu tudi razstava šopkov

Dogodek je z razstavo šopkov popestrila članica likovnega društva Oko Krško, Jožica Petrišič – umetnica, ki s svojo ustvarjalnostjo navdušuje na številnih področjih ustvarjanja, njena dela pa vedno znova presenetijo in prevzamejo. Program je povezovala Mirjana Marinčič. Bili smo priča čudovitemu poletnemu večeru. Obiskovalci, ki so tokrat napolnili cerkev sv. Ane, so svoje navdušenje delili tudi po končanem koncertu pred cerkvijo.

16. avgusta vabljeni na tretji koncert

Tako sta dva koncerta v nizu štirih glasbenih večerov že za nami. 16. avgusta sledi tretji koncert, ko se bodo predstavili mladi glasbeniki v sestavi pihalnega kvinteta Spectrum. Vabljeni!

KD Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar

krško
leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja