Skip to main content
V Posavju 11.7° C Nedelja, 28. 2024
08.09.2023
12:47
4. Anin glasbeni večer obarvan z zvoki saksofona
Foto: Matija Gorenc
Letošnji zadnji Anin glasbeni večer, ki se je zvrstil v soboto, 2. septembra v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem, je izzvenel ob nastopu Kvarteta saksofonov Novus.

4. Anin glasbeni večer

Komorno zasedbo sestavljajo štirje izjemno talentirani fantje četrtega letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana – Maksim Gal-Šehić, Nejc Zavratnik, Vid Verdinek in Anže Klančar Jurjavčič. Že kot posamezniki vsak s svojim inštrumentom so dosegli številna vidna priznanja z državnih in mednarodnih tekmovanj.

Njihova zasedba Kvartet Novus je sicer mlada, vendar imajo za seboj že veliko nastopov, največ na rednih in slavnostnih dogodkih konservatorija. Udeležili so se tudi mednarodnega tekmovanja komornih zasedb v italijanskem Trevisu ter gostovali na zagrebškem Konservatoriju. Ker so željni novih znanj, se dodatno izobražujejo na seminarjih in mojstrskih tečajih pri domačih in tujih profesorjih.

Fotogalerija (Foto: Matija Gorenc):

Letos že 21. Anini glasbeni večeri

Mladi saksofonisti so zbrano občinstvo navdušili z baročnimi skladbami in skladbami 20. stoletja – F. Händel: Prihod kraljice Shebe, E. Bozza: Andante et Scherzo, J. Francaix: Petit quatuor, S. Barber: Adagio, A Glazunov: Kvartet op. 109 (I. stavek) ter A. Piazzolla: Oblivion in Libertango.

Organizatorji Aninih glasbenih večerov, ki so letos potekali že 21. leto, KD Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem se trudimo vsako leto pripraviti raznolik program na visokem nivoju. Veseli nas, da so ti večeri postali uveljavljen kulturni festival klasičnih koncertov komornih zasedb, in se že veselimo 22. Aninih glasbenih večerov v prihodnjem letu.

Zapisala: Mojca Pacek
Foto: Matija Gorenc

leskovec pri krškem
kd leskovec pri krškem
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja