Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
24.02.2024
09:05
Foto: ePosavje.com
Letošnji Likof na Osnovni šoli dr. Mihajla Rostoharja v Krškem je bil posvečen pomembnemu jubileju - 60. obletnici izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Prireditev, ki se je odvijala v krškem kulturnem domu, so obogatili nastopi učencev, zaposlenih in staršev. Častna gostja, predsednica Državnega zbora RS, mag. Urška Klakočar Zupančič, je izrazila svoje navdušenje nad skupnim trudom za dobrobit otrok in poudarila, da si vsak otrok zasluži izobraževanje, ljubezen in svetlo prihodnost.

Ravnateljica šole, dr. Barbara Smolej Fritz, je v uvodnem nagovoru spomnila na razvoj izobraževanja otrok s posebnimi potrebami v Krškem od leta 1964. Poudarila je, da šola, ki danes služi 120 učencem in deluje na treh lokacijah, nestrpno pričakuje novo šolsko poslopje. Govorila je o izzivih in pomena pluralnosti ter vključevanja v izobraževalni proces.

Župan Mestne občine Krško, Janez Kerin, je poudaril pomen ljubezni, potrpežljivosti in predanosti zaposlenih ter obljubil podporo pri gradnji nove šole. Jubilejna prireditev je privabila številne ugledne goste in bila polna ganljivih in navdušujočih nastopov, ki so poudarjali pomen prijateljstva, različnosti in skupnosti. Z recitalom in raznolikimi točkami so nastopajoči izrazili sporočilo sprejemanja in spoštovanja ter zaključili s tradicionalnim šolskim "likofom" v avli, kjer so obiskovalci uživali v prigrizkih in slaščicah.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

oš dr mihajla rostoharja
šole v posavju
kulturni dom krško
krško

Pridružite se nam