Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
04.01.2023
12:54
8. Gala novoletni koncert
Foto: Posavski muzej Brežice
V Posavskem muzeju Brežice so leto 2022 zaokrožili z 8. Gala novoletnim koncertom.

8. Gala novoletni koncert

BREŽICE Basist Janko Volčanšek in sopranistka Mateja Arnež Volčanšek z gosti - pianistko Darjo Mlakar Maležič, tenoristom Rokom Ferenčakom, basistom Marcelom Slakonjo in harmonikarjem Tonijem Sotoškom so pričarali čaroben predsilvestrski večer. Program je bil prepleten z raznovrstno glasbo, polna Viteška dvorana pa je uživala tako v klasični kot ljudski glasbi v izvrstnih izvedbah. Gala koncert vsako leto oblikujejo posavski glasbeniki, ki s svojimi talenti in delom sežejo daleč. Glasbeniki so bili nagrajeni z aplavzi in stoječimi ovacijami, dobre želje pa so še lepše zvenele ob zdravici v grajski kleti, kjer so zbrani nadaljevali večer.

Fotogalerija (Foto: Posavski muzej Brežice):

Direktorica Alenka Černelič Krošelj je v pozdravnem nagovoru predstavila nekaj ključnih dogodkov in dosežkov leta 2022 ter se zahvalila donatorju prof. Robertu Šupetu za »oživitev« muzejske knjižnice in Občini Brežice za zaupanje v upravljanje konec oktobra prenovljenega Vodovodnega stolpa, ki je že privabil številne obiskovalce. Posebej se je zahvalila sodelavcem in sodelavkam muzeja za odlično delo ter ustanoviteljem muzeja, Ministrstvu za kulturo, sponzorjem in donatorjem ter vsem obiskovalcem, ki so leto 2022 delili z muzejem. Pred zadnjo pesmijo je zbranim voščil tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je poudaril pomen tovrstnih dogodkov, ki še bolj povežejo skupnost in pokažejo pomen druženja, kulture in dediščine.

V Posavskem muzeju Brežice so z zadnjim 254. dogodkom zaključili uspešno leto z željami, da bi zbrani ostali še naprej zvesti podporniki in obiskovalci.

Besedilo in fotografije: Posavski muzej Brežice.

posavski muzej brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja