Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
12.10.2022
08:41
Dan za Poletavce in NajPoletavce
Foto: Knjižnica Brežice
Vse poletje so skrbno zapisovali svoje bralne polete med knjižne platnice. Večkrat so jih srečali na potepu med policami v Knjižnici Brežice. In nestrpno so pričakovali dan z zaključkom bralne sezone.

Dan za Poletavce in NajPoletavce

BREŽICE V četrtek, 6. oktobra 2022, smo v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice nagrade in priznanja podelili 108 Poletavcem in 18 NajPoletavcem, v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana pa združili mlade iz okolice Brežic, Rake, Maribora in nekaterih krajev Srbije v bralnih programih Poletavci (namenjen bralcem med 7. in 12. letom starosti) in NajPoletavci (za mlade med 13. in 16. letom starosti).

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Ob zaključku nacionalnega meseca skupnega branja, v tednu otroka in ob vstopu v praznični brežiški oktober smo knjižničarji v goste povabili domoznanko, športnico, atletinjo Lejo Glojnarič. Z nami je delila svoje veselje do športa, atletskega stadiona in mnogoboja. Iz pogovora smo izvedeli, da imamo bralci in športniki več skupnih lastnosti, med njimi sta gotovo potrpežljivost in vztrajnost. V Knjižnici Brežice se za pomoč pri izvedbi bralnih programov zahvaljujemo podjetju Hervis d.o.o. in Mestni knjižnici Ljubljana. Vsem bralcem pa v vseh letnih časih želimo obilo bralnih poletov in potepov po knjižnici. Domači brežiški ali kateri drugi.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja