Skip to main content
V Posavju 5° C Petek, 26. 2024
07.11.2022
13:19
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
V Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki so objavili javni poziv umetnikom za Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2023.

Forma viva 2023 v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI V Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki so objavili javni poziv, s katerim k sodelovanju vabijo umetnike za mednarodni simpozij kiparjev Forma viva v Kostanjevici na Krki. Simpozij bo potekal med 1. in 31. julijem naslednje leto, umetniki bodo ustvarjali kiparska dela, instalacije ali kakršna koli druga umetniška dela, ustvarjena v hrastovem lesu.

Umetnine iz hrastovega lesa

Kot pravijo v pozivu, so prijavitelji vabljeni, da prispevajo pisne predloge za izvedbo umetniškega dela, ki bo izvedeno na kraju samem in bo nato postavljeno v parku skulptur Forma viva. Končna lokacija umetniškega dela v parku skulptur bo izbrana na podlagi strokovnega posveta z avtorji.

Prijave zbirajo do 19. decembra

Na simpoziju bodo sodelovali dva ali trije umetniki / umetnice, ki bodo izbrani na podlagi prijave na javni natečaj ali na podlagi organizatorjevega neposrednega povabila. Kandidati lahko prijave pošljejo do 19. decembra 2022, odločitev komisije bo znana 30. januarja naslednje leto.

Iz našega arhiva (2019):

Objava je sofinancirana s sredstvi Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja