Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.11.2022
11:11
Kajuhovo leto, Senovo
Foto: DU Senovo
Letos obeležujemo Kajuhovo leto, saj se je rodil ta imenitni slovenski poet pred 100 leti.

Kajuh za vse letne čase in za vse generacije

KRŠKO A praznovanja so nekoliko tiha in sramežljiva, bi rekli poznavalci, saj je bilo na različnih razpisih zavrnjenih kar nekaj najavljenih projektov s to tematiko. Tudi člani Bralnega krožka DU Senovo smo dobili negativen odgovor, ampak nismo odnehali. Združili smo moči, mi smo le glasno brali, povabili pa smo k sodelovanju mlade in starejše prekaljene recitatorje Gledališke skupine DKD Svoboda Senovo, mojstre zvoka, luči in multimedijev, imenitnega solista Tilna Abrama in nastal je tak lep in simpatičen kulturni dogodek, da smo ponosni nanj.

Premierno smo ga izvedli v petek, 18. novembra, ob 18. uri v strojnici na Reštanju. Dovolili so nam uporabiti tehnični muzej kot prizorišče nastopa, gledalci pa so spremljali program iz vaške sobe. Zbralo se nas je okrog osemdeset, do zadnjega kotička smo napolnili »veliko dvorano« kot je vaško sobo poimenovala predsednica Sveta KS Senovo, ga. Vlasta Moškon. Izrazila je veselje, da smo se srečali, izkoristili priložnost tudi za predstavitev defibrilatorja in vaško druženje. Zdaj, ko je zaradi adaptacije zaprt, šele čutimo, kako pomemben je Dom XIV. divizije, ki nudi pravo razkošje v primerjavi z reštanjsko »veliko dvorano«, smo družno ugotavljali.

S programom »Kajuhovih 100« bomo še nastopili. Najbrž tudi na Reštanju, kjer lokacija prav vabi k tovrstni tematiki. Pa še eno presenečenje vam bomo tam gor pripravili. A naj ostane skrivnost do naslednjega nastopa. Vabljeni med nas, vabljeni h Kajuhovim mojstrovinam!

Boža Ojsteršek, Bralni krožek DU Senovo

Objava je sofinancirana s sredstvi Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

krško
društvo upokojencev senovo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice