Skip to main content
V Posavju 7.9° C Petek, 26. 2024
29.10.2022
10:08
Člani Društva likovnikov Krško OKO na razstavi Keramika na Slovenskem
Foto: Društvo likovnikov Krško OKO
Likovniki Društva likovnikov Krško OKO so odpravili na ogled razstave Keramika na Slovenskem, ki so jo postavili v Koroški galeriji likovne umetnosti (KGLU) v Slovenj Gradcu.

Keramika na Slovenskem

KRŠKO Organizacijo te strokovne likovne ekskurzije so prepustili Romanu, za prevoz pa je poskrbela predsednica Branka. Pot do razstave je minila v prijetnem vzdušju in postanku za kavico ter v avtobusu ob razlagi znamenitostih, ki so jih še čakale tekom dneva. Po prihodu in ogledu mestnega jedra, jih je pričakal kustos in strokovno vodenje po prostorih galerije. Pregledna razstava slovenske keramične ustvarjalnosti, ki je že gostovala v razstaviščih Gorenjskega muzeja v Kranju, ponuja izbor del, ki izpričujejo vrhunsko kvaliteto keramičnega ustvarjanja na Slovenskem.

Fotogalerija (Foto: RB):

Kot je bilo zapisano, ta likovna zvrst je bila dolgo in po krivici, ter nerazumljivo odrinjena na rob interesa strokovne javnosti in posledično tudi širši publiki. Dela vseh izbranih avtorjev z vrhunskim tehničnim znanjem in inovativnostjo z duhovnim, fantazijskim in uporabnim oblikovanjem kar nagovarjajo obiskovalce.

V isti stavbi domuje tudi Pokrajinski muzej in sledil je še ogled muzejskih zbirk. Po kosilu v izbrani gostilni Murko (ni bilo naključno), so si še ogledali v Velenju Galerijo in največjo zbirko afriške umetnosti, ki je pod imenom Afrika stalno razstavljena na velenjskem gradu. Po sprehodu ob velenjskem jezeru in razgledih, ki jih tam ponuja novozgrajena razgledna ploščad Viso, so zadovoljni krenili proti domu.

vir: RB

društvo likovnikov krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja