Skip to main content
Torek, 16. april 2024
29.05.2023
08:09
Knjižnica Brežice nagradila mavrične bralce
Foto: Knjižnica Brežice
Knjižnica Brežice je v popoldnevu četrtka, 25. maja 2023, pripravila zaključno prireditev s podelitvijo priznanj za vseh 363 mladih bralcev, ki so letos uspešno zaključili bralni program Bralna mavric

Zaključek Bralne mavrice 2022/2023

BREŽICE Obiskovalci so si ogledali igrano predstavo Kokoška Emilija v izvedbi KD Gledališča Velenje. Na odru je tako oživela istoimenska pravljica Svetlane Makarovič. Letos so mavrična priznanja prejeli otroci iz vrtčevskih skupin Navihančki in Plezalčki iz Artič, Sovice in Klobučki z Bizeljskega; Sončki, Čebelice, Barvice, Avtomobilčki, Bombončki, Kapljice, Mehurčki, Puhki, Medvedki, Metuljčki, Zvezdice, Zvončki, Kocke, Srčki, Gumbki in Mavrice iz Brežic; Žabice, Vodomci in Čaplje iz Cerkelj ob Krki, dobovske Čebelice, Metuljčki, Pikapolonice, Medvedki in Zvezdice; Balončki iz Globokega; Zvezdice iz Kapel ter Pikapolonice in Zajčki z Velike Doline.

Mavrični bralci so postali tudi nekateri učenci 1., 2., in 3. razredov osnovnih šol Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki, Dobova, Globoko, Kapele, Pišece in Velika Dolina; učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika v Srbiji pod mentorstvom Rut Zlobec in drugi posamezniki.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Poletavci in NajPoletavci

Na mladinskem oddelku knjižnice pa vse bralce vabimo, da postanejo Poletavci ali NajPoletavci ter se s knjigo v okviru teh programov prijetno družijo do vključno 10. dne letošnjega septembra. Poletavce, stare med 6 in 12 let, prepoznate po vsakodnevnem branju, pri čemer si v razpisanem obdobju izberejo 30 dni in berejo 30 minut na dan, prebrano pa zapisujejo v bralni seznam. Bralci med 13. in 16. letom starosti pa lahko postanejo NajPoletavci – najstniki, ki so najboljši poletni bralci in sploh naj naj naj. Naziv si pridobi tisti, ki prebere tri knjige po lastnem izboru in zapiše svoje mnenje o prebranem. Vsi poletni bralci bodo ob zaključku prejeli priznanje za sodelovanje in se potegovali za lepe nagrade.

Knjižničarji vsem majhnim in velikim bralcem želimo bralnih podvigov polno poletje. Pa da se čim večkrat vidimo v Knjižnici Brežice in/ali v kolekciji naše premične zbirke v Cerkljah ob Krki.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja