Skip to main content
Petek, 12. april 2024
15.02.2024
09:03
Foto: Občina Sevnica
V petek, 2. februarja 2024, so v Boštanju obeležili krajevni in kulturni praznik. Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Boštanj Vincenc Knez in župan Srečko Ocvirk.

Podelili priznanja

Priznanji Sveta Krajevne skupnosti (KS) Boštanj sta prejela Franc Povše in Jože Simončič. Prireditev, ki sta jo povezovala Lara Lisec in Nejc Krnc, so s prijetnim kulturnim programom sooblikovali Oktet Jurij Dalmatin ter mladinski in otroški pevski zbor Osnovne šole Boštanj.

Predsednik Sveta KS Boštanj Vincenc Knez je izpostavil nekatere vidnejše spremembe v krajevni skupnosti, med njimi rekonstrukcijo javnih poti na Jablanici in v Jelovcu, ureditev javne parkirne površine pri igrišču na Logu in celostno ureditev vaškega jedra Boštanja, ki je še v izvajanju. Poudaril je, da se vse ureditve izvajajo ob tesnem sodelovanju z Občino Sevnica. Izpostavil je tudi podporo Krajevne skupnosti Boštanj društveni dejavnosti in ob tem podaril, da je »kultura v Boštanju na zavidljivem nivoju«.

Župan Srečko Ocvirk se je v svojem nagovoru dotaknil pomena kulture in njenega praznovanja ter ob tem poudaril, da je pomembno, da kulturno živimo vsak dan ter negujemo kulturne odnose na političnem, gospodarskem in družbenem področju. Izpostavil je pomen kulturnega dialoga tudi v trenutkih nestrinjanja ter pomen kulturnega ustvarjanja v kraju.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Za neprecenljiv prispevek k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju krajanov, k razvoju krajevne skupnosti Boštanj na področju infrastrukture, za delo na področju zaščite in reševanja ter za delo na področju podjetništva ter širjenja prepoznavnosti Boštanja in sevniške občine je priznanje Sveta KS Boštanj prejel Franc Povše. Za zavzeto vodenje Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, za dolgoletno aktivno delovanje na področju vinogradništva in za uspešno promocijo vinogradniške dediščine domačega kraja je priznanje Sveta KS Boštanj prejel Jože Simončič.

Kulturni program prireditve so sooblikovali otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Boštanj pod vodstvom mentoric Tadeje Udovč in Barbare Rupar ter Oktet Jurij Dalmatin.

občina sevnica
proslava

Pridružite se nam

Poglejte tudi