Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
16.02.2021
11:36
Leskovški kulturniki tudi letos do Grünovevga mavzoleja
Foto: Doroteja Jazbec
Četudi so ukrepi, ki so v času slovenskega kulturnega praznika, zapovedovali prepoved zbiranja, si v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem nismo dali vzeti tistega, kar nas najbolj povezuje – kulture.

Leskovški kulturniki tudi letos do Grünovevga mavzoleja

LESKOVEC PRI KRŠKEM Naj si gre za dramsko, glasbeno, foto ali literarno, ali pa sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine, v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem vsi močno pogrešamo naše skupne ustvarjalne trenutke, ki so jih je že skorajda leto dni trajajoče korona-okoliščine močno okrnile – smo pa zato našli več zamisli, kako in kaj doprinesti v društveno zakladnico kulture z individualnega področja.

Večina članov je dan kulture preživela v spremstvu knjige pod rokami, si ogledala virtualen koncert priljubljenega izvajalca, tudi sprehod skozi stene galerij in muzejev preko zaslona računalniškega ekrana ni izostal. V Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem vsi močno pogrešamo naše skupne ustvarjalne trenutke, ki so jih je že skorajda leto dni trajajoče korona-okoliščine močno okrnile – smo pa zato našli več zamisli, kako in kaj doprinesti v društveno zakladnico kulture z individualnega področja.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Nekaj se jih je našlo tudi takšnih, ki so se ob povabilu društva, da naš kulturni dan vendarle preživijo tudi na naši »standardni lokaciji«, odpravili bodisi sami bodisi v družbi najožjih družinskih članov k Mavzoleju Antona Auersperga (Anastazija Grüna) ter tam, v osrčju neokrnjene narave posvetili nekaj trenutkov literaturi.

Veselimo se in upamo, da pa bo Literarni pohod ob kulturnem prazniku 2022 potekal v številčni obliki, v znamenju veselega druženja in ohranjanja spomina tudi na našega največjega pesnika Prešerna, ki je prijateljeval z Anastazijem Grünom in nemalokrat tudi šel po poteh do Šrajbarskega Turna in okolice, po katerih se vsako leto 8. februarja podamo leskovški kulturniki in združimo našo skupno ljubezen do kulture z rekreativno noto.

Doroteja Jazbec

krško
leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja