Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
20.01.2024
07:54
Foto: Goran Rovan
Celoten posnetek koncerta si lahko na televiziji ePosavjeTV ogledate v soboto, 20. januarja 2024, ob 18. uri. Vabljeni k ogledu.

Gostili španskega skladatelja in dirigenta

V soboto, 25. novembra 2023, se je v Kulturnem domu v Krškem odvil letni koncert Pihalnega orkestra Krško. Čeprav se je na prvi pogled zdel navaden koncert, je bil vse več kot samo to. Pihalni orkester je v goste povabil svetovno priznanega španskega skladatelja in dirigenta, Joséja Alberto Pino, ki je v Krško pripotoval že v četrtek. Z našim orkestrom je imel dve posebni vaji, čas pa je posvetil svojima novima skladbama, Steel Overture in Excalibur, ki sta nastali v času epidemije.

Koncert na televiziji ePosavjeTV

Celoten posnetek koncerta si lahko na televiziji ePosavjeTV ogledate v soboto, 20. januarja 2024, ob 18. uri. Vabljeni k ogledu.

Simfonična pesnitev - splet filmske glasbe iz kar 11 filmov

Na koncertu so premierno izvedli noviteto za pihalne orkestre, ki jo je po naročilu domačega dirigenta, Dejana Žnideršiča, napisal domači skladatelj, aranžer in profesor na Glasbeni šoli Krško, Dejan Učakar. Ennio Morricone ni le naslov tega dela. Je tudi skladatelj, ki je v svojih 91. letih napisal preko 70 del za filmsko industrijo. Z njo se je Žnideršič poistovetil. Pred desetimi leti je orkester zaigral splet Morriconejeve glasbe, zato je bila njegova velika želja, da se poklonijo temu velikemu skladatelju tudi v njegovem orkestru, ob prihajajoči 20. obletnici njegovega umetniškega vodenja krškega orkestra.

pihalni orkester krško
eposavje tv
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja