Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
23.05.2023
12:33
V soboto. 20. maja, so v Krškem pripravili literarni safari v Krškem, ko so lovili nove zgodbe med starimi zidovi. Ob tem je nastal spodnji zapis in več fotografij z dogodka.

Literarni safari v Krškem

KRŠKO Udeleženci delavnice proznega pisanja z naslovom Literarni safari so v soboto lovili kreativni navdih med kulturnimi znamenitostmi starega krškega mestnega jedra. Literarni Safari organizira in vodi pisateljica Stanka Hrastelj v sodelovanju s Pionirskim domom Ljubljana in del delavnice je bil tudi obisk mesta Krško.

Pisci in piske se na delavnici med drugim ukvarjajo tudi z odgovori na spraševanja, kako najti motiv za pripoved, kako zastaviti in napisati dobro zgodbo (ali nemara roman) in gotovo bodo nastale nove zgodbe, povezane z zgodovino Krškega - z življenjem in značajem Josipine Hočevar, morda z Valvasorjevim delom ali celo protestantizmom, kapucinsko knjižnico ali z mestom Krško v sodobnosti. Med starimi zidovi se skrivajo zgodbe, ki čakajo, da se jih ulovi in iz njih skuha nekaj dobrega. Lovci na zgodbe so bili so bili navdušeni nad bogato zgodovino in kulturno ponudbo v starem mestnem jedru.

Fotogalerija:

(pkp)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi