Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.09.2022
19:36
Na dan brez avtomobila udomačili kolo
Foto: Knjižnica Brežice
Akciji »Dan brez avtomobila 2022«, ki je potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti, se je v četrtkovem dopoldnevu, 22. septembra 2022, pridružila tudi Knjižnica Brežice.

Dan brez avtomobila v Brežicah

BREŽICE Na povabilo Zavoda za šport Brežice smo sooblikovali dopoldansko dogajanje v prostorih poročne dvorane brežiškega gradu. Knjižničarka Andreja je sprejela štiri razrede prvošolčkov Osnovne šole Brežice in jim prebrala pravljico Kako sta Bibi in Gusti udomačila kolo, avtorice Ide Mlakar Črnič. S sabo je imela tudi potujoči kovček, ki ga je uporabljala že prva upraviteljica takrat imenovane Ljudske knjižnice v Brežicah, gospa Savica Zorko. V njem se je skrivalo nekaj bralnih namigov na temo trajnostne mobilnosti.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Še več slednjih pa se skriva na naših knjižničnih policah. Otroci so knjižničarki med pogovorom zaupali, katere načine trajnostne mobilnosti poznajo in tudi že uporabljajo. Skupaj so ponovili pravila za njihovo karseda varno uporabo. Dogajanje se je lepo povezalo z letošnjim Nacionalnim mesecem skupnega branja, katerega vodilo sta branje in gibanje. Peš, s skirojem ali kolesom, z avtobusom, rolerji ali še kakšnim pripomočkom pa naj vas, mladi in malce starejši bralci, poti pripeljejo do knjižnice.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja