Skip to main content
V Posavju 23.7° C Nedelja, 28. 2024
21.09.2023
14:19
Foto: Katja Zorčič
Na Osnovni šoli Koprivnica v novo bralno sezono, v torek, 19. septembra, skočili s prav posebnim gostom. Obiskal jih je glasbenik in kantavtor Adi Smolar.

Dan zlatih knjig na OŠ Koprivnica

Ob dnevu zlatih knjig, 17. septembra, je dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka, ki je dejal, da je »dobra knjiga zlata knjiga.« S tem datumom vsako leto začenjamo branje za bralno značko, ki letos praznuje častitljivih 63 let, sezona branja za bralno značko pa bo trajala vse do konca aprila, meseca knjige. Prvošolčki so prejšnji četrtek že postali člani šolske knjižnice, knjižno darilo pa prejmejo v tednu otroka.

Na OŠ Koprivnica gostili Adija Smolarja

Bralno sezono je v torek, 19. septembra, na naši šoli uradno otvoril prav poseben gost, slovenski glasbenik in kantavtor, Adi Smolar. Našega gosta smo pričakali z njegovo pesmijo Bognedaj, da bi crknu televizor, ki jo je ob spremljavi kitare zapel sedmošolec Klemen Kos. Gospod Adi nam je zapel še nekaj svojih pesmi in nam vedno pojasnil njihovo vsebino, mi pa smo veselo zapeli in zaploskali skupaj z njim. Naš gost je mnoge med nami presenetil z dejstvom, da je napisal kar nekaj knjig za otroke. Najbolj brani naslovi njegovih knjig so: Jaz ne grem v šolo, Naš svet se pa vrti, Jezikovni kotliček, Zgodba o rolici papirja, Pujsa in Andrej Migec, Domišljava žaba ter Radovedna putka.

Spoznali smo, da je g. Adi Smolar izjemen glasbenik, pesnik in pisatelj, predvsem pa človek z izjemno velikim srcem, saj nam je v dar prinesel zajeten kupček svojih knjig, mi pa smo ga razveselili z njegovim portretom, ki ga je narisal četrtošolec Alex Kunšek.

Fotogalerija (Foto: OŠ Koprivnica):

Nad njegovim enournim nastopom smo bili navdušeni in smo z velikim veseljem sodelovali z njim. Po zaključku nastopa smo se učenci posameznih razredov z našim gostom tudi fotografirali, kdor pa je želel, je domov odšel z njegovim avtogramom.
Želimo si, da bi nas še kdaj obiskal.

Katja Zorčič, uni. dipl. prof. geo. in bibl.
OŠ Adama Bohoriča Brestanica
OŠ Koprivnica

oš koprivnica
šole v posavju
bralna značka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja