Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
25.05.2023
08:25
Teden umetnosti v Gostilni Kunst
Foto: Frameless
V gostilni in hotelu Kunst so v začetku maja gostili znane slovenske umetnike.

Teden umetnosti

KRŠKO Akademski slikar Jože Marinč, je povabil štiri umetnike, ki so v prostore vnesli barve in življenje, saj so ustvarjali cel teden. Gostilna je tako postala delovni atelje, ki je odprt za vse goste. Gostje pa so lahko med dnevnim obiskom spremljali, kako nastajajo dela priznanih slovenskih umetnikov in slikarjev.

Različni dogodki, ki so posvečeni posameznem nosilcu umetniške dejavnosti se skozi koledarsko odvijejo v gostilni in hotelu Kunst. Jože Marinč, akademski slikar ki prihaja iz Kostanjevice tokrat gosti: Maksimiljana Sternada- Milč, Janka Orača, Franci Černelč, kipar. Drugi teden v maju je tako posvečen likovni umetnosti, MILČ, ORAČ; MARINČ, ČERNELČ pa so svoja dela ustvarjali pred gosti. Gostje, ki imajo radi slikarsko umetnost so imeli možnost spremljati nastajanje slik in s posameznikom tudi pogovoriti in spoznati njegov način ustvarjanja in tehnike. Gostilo so tudi hrvaško ljubiteljico knjig in književnosti, ter blogerko Alis Marić, Čitaj knjigu.

Osrednji dogodek se je začel v petek, 12. maja, z otvoritvijo razstave del, likovni in kiparski umetnosti pa so dodali še kulinariko. Gostje so občudovali ustvarjana dela in se sprehodili po ateljeju gostilne Kunst. Skozi krožnike se je umetnost prepletala tudi z okusi, ki so jih pripravili. Z degustacijskim menijem pa se je predstavil chef, kateri je ustvarjal jedi iz kopuna. Kopun je skopljen petelin in je posebnost Kunstove hiše že vrsto let.

Fotogalerija (Foto: Frameless):

Art teden privabi številne goste. Sploh pa smo veseli, ko vidimo kako se naključni gostje odzovejo z lepimi komentarji na naš dogodek. Goste z veseljem umetnike pri delu nagovorijo, nekaj pa je tudi takih, ki so njihova dela tudi odnesli domov. Tudi umetnikom to veliko pomeni, saj jih predstavimo v drugačni luči, predvsem pa jim je všeč dinamika, ki jo gostilna ima skozi dan in tako vidijo številne obraze. Njihova dela so potem razstavljena skozi leto v naših prostorih, kjer jih gostje lahko občudujejo in nenazadnje tudi kupijo. Pove Tjaša Kunst Kališnik iz gostilne Kunst. Hotel Kunst je tako edini hotel v Sloveniji, ki se je skozi različne umetniške zvrsti povezal z umetniki in skupaj z njim ustvaril unikatne hotelske sobe in dogodke.

Tematski dnevi in dogodki, ki se skozi leto odvijajo pri nas pa niso naključno izbrani, ampak smo si želeli, da postane umetnik iz Posavja del naše zgodbe, je povedal Nejc Kunst (direktor hotela). »Za sobe s pečatom umetnikov, ki izvirajo iz teh krajev, smo se odločili, ker želimo našim gostom ponuditi edinstveno doživetje. Glede na to, da je naš hotel del urbanega okolja, smo se odločili gostom ponuditi udobno bivanje v sobah z unikatno vsebino. Naš priimek Kunst v nemščini pomeni umetnost. Od tod tudi izvira ideja. Odločitev, da bodo sobe povezane z umetnostjo, je bila zato enostavna. Skupaj z oblikovalcem smo sestavljali idejo, kako vključiti umetnost v sobe, da bo živahno in navdihujoče.

Edinstvene, unikatne sobe, ki so jih zasnovali tako, da odražajo življenja umetnikov, ki prihajajo iz Posavja, Ti umetniki so: akademski slikar Jože Marinč, pevka Nuša Derenda, režiser Damjan Kozole ter igralec Slavko Cerjak.

Gostilna in hotel Kunst

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja