Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
08.03.2023
13:51
100 let gledališča v naši dolini
Grafika: ePosavje.com
Člani gledališke skupine Delavsko kulturnega društva Svoboda Senovo se pripravljajo na prireditev Sto let gledališča, s katero bodo obeležili 100. obletnico gledališke dejavnosti v dolini.

100 let gledališča "v naši dolini"

KRŠKO V soboto, 11. marca, ob 19. uri, bodo na odru Kulturnega doma Krško v sklopu omenjene prireditve predpremierno uprizorili predstavo Silvestrska sprava. Gre sicer za delo, ki so ga senovski gledališčniki odigrali največkrat, le da bo tokrat nekoliko prilagojeno, in obenem za predstavo, v kateri igrata igralca z najdaljšim stažem – Ernest Breznikar in Branko Margon. Dan zatem, v nedeljo, sledi premiera, prav tako ob 19. uri. V povezavi s tem častitljivim jubilejem pa v Delavsko kulturnem društvu Svoboda Senovo v tem letu pripravljajo še nekaj dogodkov.

Pogovor s senovskimi kulturniki

V torek ob 20. uri bomo na ePosavje TV v sklopu oddaje Posavski tednik predvajali 20-minutni pogovor z ustvarjalci kulturnega življenja na Senovem. Naši sogovorniki so bili režiser predstave Silvestrska sprava Rok Sanda, igralca Ernest Breznikar in Branko Margon, režiserka DKD Svoboda Senovo Boža Ojsteršek in predsednik DKD Svoboda Senovo Jože Šoln.

senovo
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja