Skip to main content
V Posavju 11.2° C Sobota, 27. 2024
19.12.2023
10:32
Foto: Glasbena šola Brežice
V nedeljo, 17. decembra 2023, so na tradicionalnem predprazničnem Koncertu orkestrov zaigrali orkestri glasbene šole Brežice.

Predprazničen Koncert orkestrov GŠ Brežice

V nedeljo, 17. decembra 2023, so na tradicionalnem predprazničnem Koncertu orkestrov zaigrali orkestri glasbene šole Brežice. V nabito polni dvorani Term Čatež so se predstavili Kitarski ansambel pod vodstvom prof. Tomislava Vrandečića, Harmonikarski orkester pod taktirko prof. Uroša Polanca, Citrarski orkester, ki ga vodi prof. Anita Veršec s solisti prof. Lucijo Grošelj Borozan na violončelu, baritonistom Gašperjem Zlobkom in prof. Mihaelo Komočar Gorše, Tamburaški orkester pod vodstvom prof. Anamarije Šimičić in solistko Ano Horžen - vokal, Godalni orkester s solistko Ivano Lesinšek - violina, ki ga vodi prof. Andrea Haber Požar, Pihalni orkester pod vodstvom prof. Tonija Škalerja in na koncu še Simfonični orkester s solistko mezzosopranistko Saro Ojsteršek pod taktirko prof. Mirana Petelinca.

Fotogalerija (Foto: Glasbena šola Brežice):

Ob koncu prireditve, ki jo je z lepimi besedami prepletala Anja Urek, je ravnatelj prof. Daniel Ivša dejal, da so orkestri srce naše šole in lahko smo ponosni, da imamo tako veliko število orkestrov in zbor, v katere so vključeni skoraj vsi učenci naše glasbene šole. Kar nekaj učencev je na tem koncertu zaigralo prvič in se tako vključilo v bogato glasbeno povezovalno tradicijo šole, občine in širše okolice.

Vir: GŠ Brežice

glasbena šola brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja