Skip to main content
V Posavju 4.2° C Petek, 26. 2024
20.12.2022
15:16
Foto: Društvo Imstori
V sredo, 14. decembra 2022, je v kavarni Zvezda v Krškem potekalo odprtje razstave likovnih del Podobnosti avtorice Petre Kampl Petrin.

Razstava Petre Kampl Petrin o odnosih in podobnostih

Uvodoma je v nagovoru povedala, da je prireditev dober izgovor za druženje. To je Petrina četrta samostojna razstava v letošnjem letu, na katero je povabila prijateljico, literatko Vido Dvoršek, za glasbeno popestritev pa je poskrbel glasbenik Anže Šeško.

Tema razstave so odnosi in podobnosti med ljudmi. Avtorica je prepričana, da je med nami več podobnosti kot razlik. Slike so pretežno zeleno-zlate, kot sta zelena narava in zlata svetloba, za tehniko pa je uporabila akril na platno. Dela so nastala z motivi podobnosti med ljudmi, ki jih v slikah z lahkoto odkrijemo; liki so si med seboj podobni po velikosti in obliki, ločimo jih po barvah. Med seboj se povezujejo in ustvarjajo nove podobe v temnih, kot v medmrežju prepletenih, prostorih.

Z razstavo je avtorica povabila ljubitelje likovne umetnosti na druženje stran od ekranov, polno pogovorov, ko si vzamemo samo še čas drug za drugega. Prijeten večer je s poezijo iz zbirke Plavajoči zidovi popestrila literatka in Petrina prijateljica Vida Dvoršek, s katero sta sodelovali na drugi in tretji razstavi, ko sta združili poezijo in likovno umetnost, z naslovom Podobe poezije. Vida je svoj prvenec izdala v mesecu oktobru in jo predstavila širši množici v Mencingerjevi hiši v Krškem. Kot v oktobru je tudi tokrat za glasbeno popestritev poskrbel multiinstrumentalist Anže Šeško.

Fotogalerija (Foto: Društvo Imstori):

V kavarni Zvezda razstavlja drugič

Ptujčanko Petro je poklicna pot pred petnajstimi leti povabila v Krško. Ljubiteljsko ustvarja na področju likovne in literarne umetnosti. V letu 2022 je samostojno razstavljala marca (Šablonskost) v kavarni Zvezda Krško, v oktobru (Podobe poezije) z enodnevno razstavo v Mencingerjevi hiši Krško in daljši razstavi v kavarni Zvezda Krško, kamor se je ponovno vrnila s tokratno razstavo. Razstavljala je v okviru KUD Liber, Na sotočju Save in Krke, na študijski razstavi grafike v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki in na razstavah Društva likovnikov OKO Krško. Sodelovala je na Ex Tempore Ptuj 2022, kjer so bila njena dela objavljena tudi v zborniku, na literarnem področju pa svoje znanje nadgrajuje pri priznani pesnici in pisateljici Stanki Hrastelj.

Društvo Imstori

krško

Pridružite se nam