Skip to main content
V Posavju 20.6° C Torek, 30. 2024
12.02.2024
08:15
Foto: Anton Hruševar
Predsednik Etnološkega društva Prforcenhaus Primož Sintič je sklical zadnje druženje pred iztekom mandata. V Lamutovem likovnem salonu so člani uživali ob bogatem kosilu.

Otvoritev ambasade in spomini na Šentjernejske pripetljaje

Po večdnevnem pustnem okraševanju Kostanjevice na Krki, se je aktualni predsednik Etnološkega društva Prforcenhaus Primož Sintič s sopotnico oz. prvo damo odločil, da 8. februarja 2024, še zadnjič pred iztekom predsedniškega mandata povabi vse člane na skupno druženje oz. na kosilo.

Druženje ob bogatem kosilu se je izvedlo v Lamutovem likovnem salonu, katerega je društvo dobilo v najem od občine. V nagovoru se je aktualni predsednik zahvalil vsem prisotnim za odziv na povabilo, predsednik Jure Kovačič pa je navzoče spomnil in povabil k sodelovanju v naslednjem dnevu na otvoritev ambasade v Šentjerneju.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Druženje ob pikniku

Na otvoritvi je po prihodu povorke ob spremstvu godbe sledil pozdravni nagovor ambasadorja Janija Kovačiča, ter simbolične obdaritve tako njega in njegove soproge, zahvalno plaketo pa je prejela Jožica Gorenc, za pomoč pri pripravi pogostitve na ambasadi. Celotna otvoritev je bila popestrena z Kostanjeviško godbo, tako kot pretekla leta, pa je zopet bilo veliko govora o Šentjernejskih raznih pripetljajih ali smešnih dogodkih, vsi prisotni pa so si lahko postregli s krofi, pijačo in narezki.

Anton Hruševar

pustovanje
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja