Skip to main content
V Posavju 25.8° C Ponedeljek, 29. 2024
15.11.2023
09:00
Foto: Turistična zveza Slovenije
Ob zaključku letošnje vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna so v ponedeljek, 13. novembra 2023, v Novi Gorici podelili priznanja najboljšim.

Vseslovenske akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

Ob zaključku letošnje vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ocenjuje urejenost in gostoljubnost krajev po vsej Sloveniji, so v ponedeljek, 13. novembra 2023, zvečer v Novi Gorici podelili priznanja najboljšim v 15 kategorijah. V kategoriji izletniških točk je slavil Grad Rajhenburg, Pot Trapistov je prejela priznanje za 2. mesto v kategoriji tematskih poti, Zdole pa priznanje za 2. mesto v kategoriji vaških jeder.

Grad Rajhenburg se je v kategoriji izletniških točk potegoval s Stolpom Vinaruim, Bukovniškim jezerom, Doživljajskim parkom Cukarca in Tinkovim brodom na reki Muri, v kategoriji tematskih poti je slavila Risova pot, Poti trapistov pa so družbo delali še Grajska pot Podsreda, Učna pot Savus in Pot Srečno. V kategoriji vaška jedra je prvo mesto zasedel Remšnik, kot smo že omenili zgoraj, so sledile Zdole, za njimi pa še Kosovelje.

Pripreditve s podelitvijo priznanj se je udeležil podžupan Mestne občine Krško Dejan Žnideršič.

Čestitke nagrajencem.

grad rajhenburg

Pridružite se nam