Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.02.2023
09:14
V Knjižnici Brežice gostili otroško predstavo Ovčka na večerji
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtek, 16. februarja 2023, so bili v Knjižnici Brežice v gosteh člani Družinskega gledališča Kolenc z gledališko predstavo Ovčka na večerji.

Ovčka na večerji

Marsikomu poznano knjižno zgodbo Ovčka, ki je prišla na večerjo, smo tokrat v spremenjeni obliki spremljali na odru. Otroci so s svojim sodelovanjem ovčki pomagali pregnati strah, pogosto so jo opozarjali, da je bivanje v volkovi bližini lahko nevarno. A ovčka je bila pogumna in prepričana, da je volk res dober in poseben, ter da je vsak dan lahko prav poseben dan. S svojo milino in vztrajnostjo je spremenila tudi volka. Slednji, čeprav velik in močan, je bil lačen in zelenjavna juha mu ni prav nič dišala, ovčka pa …

A čas, ki ga je volk preživel ob ovčki, ga je spremenil in ovčka je postala njegova prijateljica. Ob koncu predstave smo bili vsi v dvorani, na odru in ob njem, enotni, da se je za prijatelje vredno potruditi in nanje paziti. V prešernem vzdušju smo tako zaključili skupen večer, katerega smo v Knjižnici Brežice pripravili za najmlajše bralce prav v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Prešerno vzdušje v knjižničnih prostorih traja že ves mesec, saj so se učenci različnih razredov ob kvizih in reševanjih različnih nalog srečali z deli in življenjem dr. Franceta Prešerna. Knjižničarji pa vas še naprej vabimo k izposoji knjig, s katerimi si lahko pripravite prešeren vsakdan.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

knjižnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice