Skip to main content
V Posavju 21° C Nedelja, 28. 2024
07.07.2023
13:08
Bralni krožek, Senovo
Foto: Bralni krožek DU Senovo
Bralni krožek Društva upokojencev Senovo je s smelimi načrti zaključil raznoliko spomladansko bralno sezono.

Bralni krožek Društva upokojencev Senovo

V soboto, 1. julija 2023, smo s čisto tapravo medgeneracijsko likovno kolonijo na temo Knapa sem vzela, sem zmeraj vesela, zaključili pomladni ciklus dejavnosti in pomahali poletju v pozdrav, ko se ne bomo dobivali na rednih ponedeljkovih srečanjih, ampak to sploh ne pomeni, da ne bomo brali.

Pomlad je bila v znamenju raznolikih, z branjem povezanih dejavnosti. Po uspešni domoznanski ekskurziji Po Bohoričevih stopinjah, ki so jo letos popestrili s petjem pevski zbor našega DU, zgodovinarka in bibliotekarka Urška Šoštar s predstavitvijo cerkve sv. Jošta in mag. Franci Pivec z referatom o vplivu Adama Bohoriča na zborovsko petje, smo izvedli javni nastop na trgu Matije Gubca v Krškem.

Fotogalerija (Foto: Bralni krožek Društva upokojencev Senovo):

Po uvodnem predavanju dr. Helene Rožman smo glasno brali Aškerčevo Tlako, osmošolci OŠ Senovo pa so ob strokovnem vodenju prof. Klare Humek predstavili dramatizacijo Aškerčevega Kronanja v Zagrebu. Skupaj smo tako medgeneracijsko obeležili 450-letnico kmečkega upora. Vse smo ponovili še ob dnevu odprtih vrat DU Senovo in tako kmečkim uporom posvetili primerno mero pozornosti, glede na to, da so uporniki šli tod mimo in celo razdejali reštanjski grad.

V četrtek, 29. junija, smo dočakali dolgo pričakovani ogled filma pod zvezdami. Kinološko društvo Senovo nam je odstopilo odličen ambient, opremo smo si sposodili od senovskih gledališčnikov in pred nami je zaživela zgodba uspešnega romana , ki smo ga vsi prebrali: Tam, kjer pojejo raki. Ob dobrotah, ki so jih pripravile naše članice, je bil film kar prekratek. Začeli smo res ob sončnem zahodu, a večer sklenili pod zvezdnatim svodom z obljubo, da se jeseni spet snidemo in nadaljujemo naše pestro delo. Vabimo vas, da se nam pridružite in s svojim znanjem in dobro voljo dopolnite naše delo.

Boža Ojsteršek, Bralni krožek DU Senovo

senovo
društvo upokojencev senovo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja