Skip to main content
V Posavju 7.2° C Sreda, 24. 2024
24.02.2023
19:31
Foto: arhiv ePosavje.com
Kulturno umetniško društvo Liber iz Krškega je, ob finančni podpori Mestne občine Krško in v sodelovanju z JSKD OI Krško, organiziralo slikarsko razstavo članice, slikarke Jožice Pavlin iz Krškega.

Slikarska razstava Jožice Pavlin »Z ulice« v Dvorani v parku v Krškem

Kulturno umetniško društvo Liber iz Krškega je, ob finančni podpori Mestne občine Krško in v sodelovanju z JSKD OI Krško, organiziralo slikarsko razstavo svoje članice, slikarke Jožice Pavlin iz Krškega, ki je trajala od 19. januarja 2023 do 21. februarja 2023. Odprtja razstave »Z ulice« se je 19. januarja 2023 v Dvorani v parku v Krškem udeležilo lepo število ljudi, ki njeno ustvarjanje spremljajo že desetletja. Program je povezovala Klavdija Mirt, odlična moderatorka, ki je brala vezni tekst Branke Pirc, predsednice društva KUD Liber. Glasbeni gost je bil mladi pianist Oskar Strle, ki je s svojo mladostno igrivostjo prepričljivo popestril večer. Strokovno je dela opredelila direktorica Posavskega muzeja Brežice, Alenka Černelič Krošelj, prof. umet. zgod., kustosinja, ki slikarkino ustvarjanje spremlja že nekaj desetletij. Med drugim je poudarila , da Jožica Pavlin na svojstven način izraža svoje vsebine, čustva, občutke, ki pričajo o njenem življenju. Že na odprtju razstave je bila obrazložena tudi slikarkina namera, da bo svoja dela (19 slik v tehniki akril na platnu) v celoti podarila Zveze prijateljev mladine Krško (ZPMK) ob praznovanju 70. obletnice delovanja.

Podaritev del Zvezi prijateljev mladine Krško

Razstava slik je trajala do 21. februarja 2023, ko smo člani KUD Liber v Dvorani v parku v Krškem organizirali primopredajo prostovoljcem ZPMK. Skupaj s slikarko smo sopodpisali listino o podaritvi slik z Vido Ban, sekretarko ZPMK. KUD Liber je namreč pri podaritvi del podprl slikarko kot organizator teh kulturnih dogodkov ter ji izročil nova slikarska platna za nadaljnje ustvarjanje, kar Jožica Pavlin z zanosom že načrtuje. Pavlinova je svoja dela podarjala že v preteklosti, in sicer Pediatrični kliniki iz Ljubljane, Okrožnemu sodišču iz Krškega in mnogim posameznikom (tudi pesnici Neži Maurer, ki se je svojega portreta neizmerno razveselila).

Vida Ban je navdušena izrazila zahvalo Jožici Pavlin za podaritev umetniških del in KUD Liber za sodelovanje ter predlagala sodelovanje s KUD Liber tudi pri licitaciji podarjenih del, katere izkupiček bo namenjen otrokom za letovanja v Nerezinah na Lošinju.

Ganjena Jožica Pavlin je poudarila, da podarja svoja dela z veseljem in zadovoljstvom, saj kot vzgojiteljica dobro ve, kako pomembno je poskrbeti za otroke, posebno tiste, ki si letovanje na morju težko privoščijo. »Vem, da gre darilo v prave roke«, je v zahvali za sodelovanje zaključila umetnica.

Branka Pirc
Predsednica KUD Liber

krško
kud liber

Pridružite se nam

Novice iz Posavja