Skip to main content
V Posavju 11.7° C Nedelja, 28. 2024
07.08.2023
09:08
Knjiga na dom, Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V Knjižnici Brežice uvajajo storitev Knjiga na dom.

Ko knjiga pride na dom

Splošne knjižnice smo prostori, odprti za vse družbene skupine in generacije, v katerih so dostopne najrazličnejše vsebine. Smo prostori vseživljenjskega učenja, ki svojim članom in uporabnikom poleg osnovnih dejavnosti nudimo in zagotavljamo še občutek domačnosti, topline, varnosti in zavetja. Tudi zato nenehno delujemo z namenom postati stalnica v življenju ljudi iz lokalne (in širše) skupnosti.

Z zavedanjem, da je posameznikom dostop do knjižnice iz različnih vzrokov otežen ali celo onemogočen, smo v juniju 2023 vzpostavili novo brezplačno storitev, imenovano Knjiga na dom. Slednja je plod sodelovanja Zavoda Sopotniki – enote Brežice, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Knjižnice Brežice.

Brezplačna dostava knjižničnega gradiva je namenjena nemobilnim občanom občine Brežice, starim nad 65 let. Dostavo gradiva vsak petek med 13. in 15. uro izvaja Zavod Sopotniki – enota Brežice. Pogoj za uporabo storitve je članstvo v Knjižnici Brežice, ki je za navedeno skupino uporabnikov brezplačno. Če zainteresirani za uporabo storitve še niso naši člani, jim priporočamo obisk v knjižnici (za brezplačen prevoz tudi v tem primeru poskrbijo Sopotniki), da uredimo potrebno oziroma se po telefonu dogovorimo za drugačen način vpisa. Knjige posamezniki predhodno naročijo v Knjižnici Brežice. Pri izbiri gradiv(a) jim svetujemo zaposleni oziroma pri pripravi naslovov sledimo njihovim željam.

Veseli smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo vzpostaviti še eno izmed brezplačnih poti do knjig(e), do branja. Prisotnost in dostopnost slednjega v vseh življenjskih obdobjih je namreč bistvenega pomena. Ali kot pravi Meta Grosman: »Branje ohranja duševno svežino in je telovadba za možgane.«

Podrobnosti o storitvi so objavljene na spletni strani Knjižnice Brežice. Zanje lahko s klicem na številko 07 49 62 645 ali 041 762 990 oziroma z zapisom na e-naslov info@knjiznica-brezice.si zaprosite zaposlene.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja