Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
24.10.2022
09:15
Žiga Divjak, Krize
Foto: Matej Povše
Krčan Žiga Divjak bo skupaj z ekipo na gledališke odre postavil avtorski projekt Krize, narejen po motivih knjig Manj je več Jasona Hickla in Goba na koncu sveta Anne Lowenhaupt Tsing.

Krize

KRŠKO "V življenju se nenehno soočamo s takšnimi in drugačnimi krizami – osebnimi, poklicnimi, socialnimi, političnimi, begunskimi, zdravstvenimi, bivanjskimi itn. Za njimi pa preži nemara največja v zgodovini človeštva – okoljska. Po svojem bistvu je radikalno bivanjska, vendar ji kljub temu še vedno posvečamo premalo pozornosti, energijo pa raje izgubljamo za reševanje drugih, vedno novih kriz, in skušamo zgolj ohranjati trenutno stanje. Ob tem pozabljamo, da je kriza izredni čas, čas, ko na videz nemogoče ideje postanejo mogoče. Toda katere ideje? Tiste, ki bi ljudem omogočile večjo varnost, zdravje in blaginjo, ali one, namenjene nadaljnjemu bogatenju že tako nepredstavljivo bogatih?" so zapisali v opisu avtorskega projekta večkrat nagrajenega krškega režiserja Žige Divjaka.

Svet narave kot enakovreden partner

V Krizah se bo Divjak z ekipo posvetil tem vprašanjem, ob čemer bo posebno pozornost namenil človekovi zmožnosti za sodelovanje in potrebi, da svet narave znova odkrijemo ne le kot vir, temveč kot enakovrednega partnerja. Premiera projekta, v katerem tokrat znova sodeluje še ena posavska gledališka igralka Sara Dirnbek, bo v Ljubljani v četrtek, ponovitve pa dan pozneje ter nato še pet ponovitev v začetku meseca novembra.

gledališče
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja