Skip to main content
V Posavju 8.4° C Ponedeljek, 29. 2024
08.09.2023
12:47
Krški občinski svetniki bodo imeli na septembrski seji na mizah predlog uvedbe nadomestila za polnjenje električnih vozil na dveh polnilnih postajah na Vidmu v Krškem.

Polnjenje električnih vozil ne bo več brezplačno

KRŠKO Občinski svetniki bodo na septembrski seji odločali o predlogu sklepa o določitvi višine nadomestila za polnjenje na električnih polnilnih postajah na območju mestne občine Krško. Kot pravijo v predlogu sklepa, "je Mestna občina Krško za namen spodbujanja prehoda na električna vozila vzpostavila polnilnice za električna vozila. Do pred kratkim električna energija ni predstavljala bistvenega stroška, zato so občine kot spodbudo za uvajanje emobilnosti nudile polnjenje brezplačno. V preteklih dveh letih se je situacija na trgu spremenila, zato je smiselno, da se del stroška za električno energijo prenese tudi na uporabnika."

35 centov na kilovatno uro za tri ure polnjenja

Po predlogu bi tako na javnih parkirnih površinah, kjer so nameščene polnilnice za električna vozila na Cankarjevi ulici 1a, Krško in Tovarniški ulici 14, Krško uporabili plačali nadomestilo za polnjenje vozil z električno energijo. "V času prvih 180 minut polnjenja je nadomestilo določeno v višini 0,2869€/kWh brez DDV oz. v višini 0,35€/kWh z DDV. Za vsako minuto polnjenja nad 180 minut se poleg osnovne cene zaračunava še dodatek v višini 0,0205€/min brez DDV oz. 0,0250€/min z DDV," so zapisali.

Če bo predlog sprejet, plačljivo polnjenje od 1. oktobra naprej

Nadomestilo za polnjenje na električnih polnilnicah bi prihodek proračuna Mestne občine Krško. Če bo predlog sprejet, bodo polnilne postaje postale plačljive s 1. oktobrom.

krško
mobilnost

Pridružite se nam