Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
28.10.2023
08:01
Foto: Foto Rožman
V četrtek, 26. oktobra 2023, je v veliki avli Strokovno izobraževalnega centra Brežice potekala 14. svečana podelitev diplom Višje strokovne šole Brežice.

Svečana 14. podelitev diplom Višje strokovne šole Brežice

V četrtek, 26. oktobra 2023, je v veliki avli Strokovno izobraževalnega centra Brežice potekala 14. svečana podelitev diplom Višje strokovne šole Brežice, in sicer pod naslovom prireditve »Spominčice« in mentorstvom Alenke Pečnik Kranjec. Prireditev je spadala v sklop letošnjega Brežiškega oktobra. Za uvod je vokalna skupina SIC Brežice, ki jo vodi Mileva Kralj Buzeti, ubrano odpela Zdravljico in kasneje v okviru kulturnega programa še dve pesmi. Prireditev sta povezovala Pavlina Urek in Luka Ogorevc.

Ravnateljica Višje strokovne šole Brežice Hermina Vučajnk Šarić je pozdravila vse prisotne in čestitala novim diplomantom v imenu predavateljskega zbora in ostalih sodelavcev. Poudarila je, da je vsak od 16-ih diplomantov svet zase, da pa so vsi skupaj kot izjemna generacija lepo sodelovali in si pomagali ter pod vodstvom šole uspešno zaključili izobraževanje. Klub diplomantov VSŠ Brežice tako šteje že 790 članov, ki so vse bolj iskani na trgu dela. O njihovi izjemni zaposljivosti govori tudi študija OECD, ki diplomante višjih strokovnih šol postavlja na sam vrh po zaposlitvenih možnosti.

"Občina Brežice se zaveda pomena domačih strokovnjakov za razvoj gospodarstva, saj bodo njihove poti ustvarjale in bogatile domače okolje", je podžupana Bogdana Palovšnika k čestitki in nagovoru povabila povezovalka Pavlina. Podžupan je čestital vsem prejemnikom diplom in jim med drugim svetoval, naj ne rečejo besede »ne« pogosto, saj ta poruši marsikateri dober odnos in naj raje postanejo optimistični in pozitivni.  Med mislimi, ki so mu še posebej blizu, je poudaril tudi, kako pomembno je poslušati, da bi razumeli, ne pa da bi odgovorili.

Fotogalerija (Foto: Foto Rožman):

V imenu vseh diplomantov se je zahvalil Boris Mladkovič, ki je povedal, da je bilo vzdušje med študijem izjemno pozitivno in solidarno, kar danes v bitki za uspehom, pomeni res veliko. "Ne bi me bilo tukaj, če ne bi čutil podpore sošolcev, prijateljev in svojih domačih", je zaključil.

Letos je svoje diplome prejelo 16 novih ekonomistov. Novi diplomanti rednega študija so postali Rok Hočevar, Luka Panjan, Kaja Permozer, Tadeja Župevc, Erik Hočevar, Nika Glojnarič, Luka Cerjak, Domen Javeršek, Jure Kocjan, Kristjan Agrež, Marko Mastnak in  Karmela Pavlija Marčun, izredni študij pa so dokončali  Jaka Runovec, Boris Mladkovič, Tanja Škof in Nea Prelec.

Utečena navada na šoli je, da se ob podelitvi diplom izroči pohvalo za najboljši študijski uspeh v rednem in izrednem izobraževanju. Letos sta si ta laskavi naziv prislužila Boris Mladkovič med izrednimi študenti in Luka Panjan med rednimi študenti. Za izjemen prispevek k promociji Višje šole Brežice in aktivno vodenje Študentskega sveta pa je posebno priznanje prejel Luka Cerjak.

Za presenečenje in lep zaključek je poskrbel letošnji diplomant in odličen glasbenik Erik Hočevar, ki je s svojo harmoniko zaigral Avsenikovo skladbo Na Golici in tako v prešernem vzdušju povabil vsek  proslavitvi tega slavnostnega dne tudi v družbi prijateljev in svojcev.

Vsem diplomantom želimo veliko uspeha v življenju in pri delu, pa tudi da bi se študija na VSŠ Brežice z veseljem spominjali, saj lepi spomini oplemenitijo naše življenje.

Za VSŠ Brežice: mag. Metka Galič

šole v posavju
brežice

Pridružite se nam