Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
08.08.2023
09:52
Krvodajalska akcija, Leskovec pri Krškem
Grafika: ePosavje.com
V Leskovcu pri Krškem bodo naslednji konec tedna pripravili krvodajalsko akcijo.

Krvodajalska akcija v Leskovcu pri Krškem

Darovanje krvi je moč humanosti, sočutja in skrbi za pomoč človeku v stiski, je dejanje s katerim spreminjamo svet na bolje. Samo s prostovoljnim krvodajalstvom lahko v družbi zadovoljimo potrebe po nenadomestljivi življenjski tekočini, za katero ni umetnih nadomestkov.

Tri dni prej pokličite in se naročite

Območno združenje Rdečega križa Krško v četrtek in petek, 17. in 18. avgusta, med 7. in 13. uro pripravlja krvodajalsko akcijo. Akcija bo potekala v športni dvorani OŠ Leskovec pri Krškem. Ob tem prosijo udeležence, "da 3 dni prej pokličete in se naročite na darovanje krvi, na telefonske številke transfuzijskega oddelka 051 389 270, 051 871 147, 030 716 796."

Navodila pred prihodom na krvodajalsko akcijo

In še nekaj navodil. Pred odvzemom boste zdravniško pregledani. Po testnem pregledu krvi iz palca boste izpolnili vprašalnik, nato pa počakali na odvzem krvi. Prosimo vas, da OBVEZNO zaužijete obrok, ki naj ne bo masten. Lahko zajtrkujete čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje ipd. Po odvzemu krvi vam bomo postregli s prigrizkom. S seboj prinesite veljaven osebni dokument s fotografijo.

rdeči križ slovenije
krško
leskovec pri krškem

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja