Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
18.04.2023
09:42
Konoplja osvobaja
V četrtek, 20. aprila, ob 19. uri, bo v Kinu Brežice potekala premiera dokumentarca Konoplja osvobaja.

Premiera filma Konoplja osvobaja

Konoplja osvobaja je dokumentarni filmski esej, ki s humorjem pripoveduje zgodbo o aktivistih iz Slovenije in sveta, ki so svoje življenje posvetili legalizaciji konoplje. Nekateri so pri tem prišli v navzkrižje z zakonom, vsi pa so tako ali drugače stopili na pot svoje osebne »konopljine revolucije«. Film ob duhoviti pripovedi glasbenika in rock’n’roll filozofa Ramba Amadeusa hkrati opisuje, kako v bliskovito razvijajočo se industrijo konoplje vstopajo politika, farmacija in kapital – kljub nasprotovanju medicine, ki ima konopljo še vedno za mamilo. Konoplja tako vse bolj postaja simbol civilne družbe in pravice posameznika, da si sam pridela zdravilo.

Glavni protagonist filma je Janko Pirc, lastnik družbe Konoplja osvobaja. Po obsodbi zaradi vzgoje in uporabe osmih sadik, s katerimi je želel pomagati bolnemu sinu in ženi, je Janko leta 2016 prvi v Sloveniji dosegel oprostilno sodbo na vrhovnem sodišču … V kinu od 20. aprila!

Četrtek, 20. aprila, ob 19. uri v Kinu Brežice

Prisrčno vabljeni na premiero dokumentarca Konoplja osvobaja, ki bo v četrtek, 20. aprila, ob 19. uri v Kinu Brežice. Filmu bo sledil pogovor s filmsko ekipo in protagonisti iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije, pred projekcijo, ob 17.30, pa organizatorji vabijo v trgovinico Konoplja osvobaja, ki se nahaja na Trgu izgnancev 3 v Brežicah, po kateri je film dobil ime in kjer filmska zgodba tudi poteka.

oglasna novica

Pridružite se nam