Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
01.06.2023
13:10
17 jih je bilo v Citroenu
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Saj ni res, pa je. 20-letni Srb je v osebnem avtomobilu prevažal 17 Turkov, policisti so ga ustavili na Čatežu ob Savi.

20-letni Srb v osebnem avtomobilu prevažal 17 Turkov

V noči na četrtek so policisti na Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4 picasso bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Srbije je v vozilu prevaža kar 17 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti so državljanu Srbije odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil.

Od enega do osmih let zapora

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 3. in 6. odstavku 308 člena KZ-1 ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo. Kazenski zakonik za storilca, ki je tujce nezakonito spravil čez mejo oziroma ozemlje države in pri tem povzročil nevarnosti za življenje ali zdravje ljudi, določa zaporno kazen od enega do osmih let in denarno kaznijo.

Na območju Dobove Makedonec prevažal šest Turkov

V noči na četrtek so policisti na območju Dobove ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak. Državljan Severne Makedonije je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Policisti so državljanu Severne Makedonije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Policija

Na meji prijeli 147 tujcev

Na šestih lokacijah

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 147 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Čatež ob Savi in Župeča vas so izsledili in prijeli 34 državljanov Bangladeša, 23 državljanov Afganistana, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Sirije, 13 državljanov Pakistana, deset državljanov Iraka, sedem državljanov Indije, dva državljana Nepala, dva državljana Šrilanke in državljana Alžirije.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja