Skip to main content
V Posavju 8.4° C Sreda, 24. 2024
23.08.2023
11:20
Foto: ePosavje
Na športno – rekreacijskem prostoru v Velikih Malencah je v petek in soboto, 18. in 19. avgusta 2023, potekalo 31. motoristično srečanje Moto kluba Škorpijon. Bili smo zraven in posneli reportažo.

Pestro motoristično dogajanje

V petek, 18. in soboto 19. avgusta 2023, je na športno – rekreacijskem prostoru v Velikih Malencah v občini Brežice potekalo že 31. motoristično srečanje, ki ga organizira Moto klub Škorpijon. Predsednik kluba Peter Preskar je bil z obiskom zelo zadovoljen. Tako kot vsako leto, so tudi tokrat na srečanje prišli motoristi in ostali moto navdušenci iz vse Evrope. Motoristi so na ogled postavili pestro izbiro različnih motorjev. Obiskovalci so lahko uživali ob pogledih na chopperje, tudi trikolesne, športne, cestne, dirkalne, avanturistične in potovalne motorje. Videli smo lahko tudi štirikolesnike, ter motorje s tremi kolesi, takšne z dvema kolesoma spredaj in enim zadaj kot tudi obratno. Moč pa je bilo videti tudi starodobnike in motorje s stransko prikolico.

Panoramska vožnja do Brežic

V soboto so se v organiziranem konvoju motoristi podali na panoramsko vožnjo, njena trasa pa je potekala od glavnega prizorišča v Velikih Malencah do Brežic, kjer so se motoristi ustavili pred Mladinskim centrom Brežice. Tam so se podružili in okrepčali, pot pa nato nadaljevali po železnem mostu čez reko Savo in Krko, ter po lokalni cesti proti Krški vasi nazaj v Velike Malence.

Zabavne moto igre

Po panoramski vožnji so na prizorišču potekale zabavne moto igre. Na njih so se tekmovalci pomerili v lovljenju ravnotežja pri teku v čim bolj ravni črti po predhodnem vrtenju ob palici, motoristi pa so se potegovali za naslov najglasnejšega motorja. Komisija je izmerila glasnost ob visokih vrtljajih motorja v mirovanju.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Srečanje Moto kluba Škorpijon je eno boljših"

Moto srečanja se je udeležilo veliko članov drugih moto klubov, tako slovenskih kot tujih, predsednik Chopper kluba Tiger Edvard Cenc pa je srečanje v Velikih Malencah opisal kot "eno boljših srečanj, smo zelo zadovoljni in bomo zagotovo še kdaj prišli". Tudi Stanislav Grm, član Moto kluba Herman Celjski je bil nad dogajanjem navdušen. Kot nam je povedal je bil na tem moto zboru prvič, dogajanje pa je opisal kot "zelo zanimivo in raznoliko, ter popolno za navezovanje novih prijateljstev".

Predstavile so se tudi organizacije

Na srečanju so imeli predstavniki različnih društev postavljene tudi promocijske kotičke. Prisotno je bilo Društvo AED, ki si je z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi vsak prebivalec Republike Slovenije, ki doživi srčni zastoj, pravočasno dobil oskrbo z avtomatskim ekstrenim defibrilatorjem-AED. Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je na dogodku promovirala njihovo članstvo, "ki ponuja številne storitve in ugodnosti namenjene motoristom, med drugim pomoč na cesti in opravljanje tečaja varne vožnje," je povedal vodja dolenjske regije AMZS Matej Lesinšek.

Nekateri motoristi prevozili tudi več kot 2000 kilometrov

Obiskovalci so prišli od blizu in od daleč. Največ je bilo domače publike, srečali pa smo lahko tudi motoriste iz skandinavskih držav, ki so za obisk tega srečanja prevozili več kot dva tisoč kilometrov. Nekateri motoristi iz sosednjih držav se zbora udeležujejo že tradicionalno, srečali pa smo tudi nekaj takšnih, ki so bili na moto zboru kluba Škorpijon prvič. Ob reki Krki zraven osrednjega prizorišča je bil postavljen tudi kamp, kjer so mnogi prespali v šotorih.

Del sredstev namenili žrtvam poplav

V Moto klubu Škorpijon so se odločili, da "glede na obstoječo situacijo katastrofalnih razmer v Sloveniji, z izvedbo naše prireditve priskočimo na pomoč ljudem, ki jo v tej situaciji nujno potrebujejo. Zavedamo se, da s skupnimi moči lahko naredimo mnogo več. S tem namenom smo se odločili, da del izkupička prireditve namenimo v dobrodelne namene," je povedal predsednik Preskar. Vabilu Moto kluba Škorpijon so se odzvale tudi glasbene skupine, ki so del honorarja namenile dobrodelni akciji.

brežice
motoristi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja