Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
01.06.2023
09:52
Dobrodelni koncert Viljem Julijan
Grafika: Društvo Viljem Julijan
V četrtek, 26. oktobra 2023, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani 5. veliki dobrodelni koncert Viljam Julijan za otroke z redkimi boleznimi.

5. veliki dobrodelni koncert Viljam Julijan za otroke z redkimi boleznimi

V četrtek, 26. oktobra 2023, v Cankarjevem domu v Ljubljani

Dobrodelni koncert Viljem Julijan je izredno odmevna in prepoznavna vseslovenska dobrodelna prireditev na zelo visoki ravni ter je največji tovrstni dogodek v podporo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam v Sloveniji, letošnji koncert bo že tretji zapored.

V preteklih letih so koncert s častnim pokroviteljstvom podprli tudi predsednik republike, predsednik Vlade Republike Slovenije, varuh človekovih pravic ter ministrica za delo, družino in socialne zadeve, na njem pa so med drugim nastopili Gibonni, Nina Pušlar, Perpetuum Jazzile, Tony Cetinski, Alya, Nuša Derenda, Kingston, Slavko Ivančić, Rebeka Dremelj, Amaya, Manca Špik, Isaac Palma, Saša Lendero in drugi

Redke bolezni so večinoma zelo težke bolezni, ki so neozdravljive in doživljenjske ter pogosto življenjsko ogrožajoče in smrtonosne. V večini primerov prizadenejo otroke ter povzročajo hudo bolečino, stisko ter trpljenje tako bolnikov, kot njihovih družin (https://www.redkebolezni.si/). Gregor – glasbenik SoulGreg Artist in Nina sta starša fantka Viljema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol preminil za smrtonosno redko boleznijo in je v svojem kratkem življenju postal glasnik otrok z redkimi boleznimi.

Zaradi svoje tragične situacije sta Gregor in Nina ustanovila Društvo Viljem Julijan, s katerim pomagata drugim otrokom in njihovim družinam s podobno usodo saj sta skozi svojo situacijo spoznala vso stisko, zahtevnost in tragičnost redkih bolezni ter se v polnosti zavedata, kako ti otroci in njihove družine potrebujejo pomoč. Do sedaj sta z društvom malim borcem pomagala z donacijami v višini že več kot 233.000€.

Pridružite se nam