Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
25.09.2022
12:33
Luksuz filmske delavnice za mlade
Foto: Luksuz produkcija
V začetku novembra bodo v Krškem pripravili že 20. Luksuz festival poceni filma. S svojim filmom lahko sodelujete tudi vi, prijave in filme zbirajo do 10. oktobra.

5. novembra v Krškem filmski festival

Kot pravijo v Luksuz produkciji, podpirajo nizkoproračunske filme, ki jih ustvarjajo nove generacije filmskih ustvarjalcev. Za en dan bodo gostili mlade filmarje in vzpostavili raziskovalno platformo najrazličnejših javnih projekcij kratkih nizkoproračunskih filmov ter varen prostor za dialog, izmenjavo idej in izkušenj med gostujočimi filmskimi ustvarjalci. Mlade iz Slovenije in Hrvaške tako zdaj pozivako k prijavi svojih del, ki bodo v primeru izbora predvajana na festivalu v Krškem.

Brez omejitve glede filmskih žanrov

V razpisu dodajajo, da ne bo omejitev glede filmskih žanrov. Dokumentarni, igrani, eksperimentalni ali animirani kratki filmi naj bodo v prvi vrsti zaznamovani z nebrzdanim, svobodnim in pripadnostnim duhom, ki tako ali drugače odpravlja niz konstruiranih družbenih, verskih, kulturnih, etničnih, političnih, medgeneracijskih in seveda izraznih ovir. Luksuz festival poceni filma letos ponuja možnost za prijavo v dveh tekmovalnih kategorijah.

Dve tekmovalni kategoriji

Prva kategorija so mladi filmski ustvarjalci iz Slovenije in Hrvaške za avtorje, stare od 18 do 30 let. Dolžina prijavljenih filmov naj bo pod 30 minut. Druga kategorija pa so najmlajši filmski ustvarjalci – za avtorje do 18 let, ko naj bo dolžina prijavljenih filmov pod 10 minut. Prednost bodo imeli filmi, dokončani v letu 2021 ali 2022. "Število prijav enega ustvarjalca ni omejeno, vendar jih je treba oddati ločeno. Luksuz festival poceni filma ne zahteva prijavnine," še dodajajo.

krško

Pridružite se nam