Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
09.05.2023
11:12
V soboto se je devet članska zasedba Fight Cluba Shony udeležila 2. državnega pokalnega tekmovanja v karateju, kjer je osvojila eno zlato, tri srebrne in 2 bronasti medalji.

6 medalj na 2. pokalni tekmi v karateju

BREŽICE V konkurenci 488 tekmovalcev iz 52 klubov se je najbolje odrezal Izak Kerin, ki je v kategoriji borb malčkov do 26 kg potrdil zmago iz prve pokalne tekme. Izak v polfinalni in finalni borbi ni prejel niti točke, v finalu pa je slavil s kar 7:0. Zelo blizu zmage je bila tudi Iva Glogovšek, ki se je v kategoriji malčic nad 36kg z veliko točkovno prednostjo prebila v finale, kjer je vodila do zadnjih sekund, za vnovično zmago na pokalni tekmi, pa je na koncu borbe zmanjkalo malo zbranosti in se je morala zadovoljiti s srebrom.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Žiga in Saša srebrna

V kategoriji malčkov do 34kg se je v finale uspelo prebiti tudi Žigi Dimčiču, kjer je bil na koncu srebrn, v isti kategoriji pa je Žan Jan Boh osvojil 5. mesto. Srebro je osvojila tudi Saša Petković (mladinke nad 66kg), kjer so po neodločenem rezultatu v finalu s staro znanko Muzikovo, morali odločiti sodniki, bron pa sta osvojila Maša Debelak (kadetinje do 61kg) in Alex Vinter (malčki do 30kg). Luka Dimčič je pri dečkih do 35kg po rezultatu 3:3, zaradi prve dosežene točke nasprotnika, izpadel po porazu s Tadejem Mavsarjem, članom KK Seki, ki borbe trenira v Fight clubu Shony. Malo športne sreče je zmanjkalo Leni Bizjak, ki se ji v zelo težki konkurenci mlajših kadetinj do 47kg, žal ni uspelo prebiti med najboljše.

krško
brežice
fight club shony
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja