Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
23.08.2023
07:14
7 razlogov, zakaj izbrati notranji kamin!
7 razlogov, zakaj izbrati notranji kamin!
Notranji kamini so običajno tisti, ki najprej pritegnejo našo pozornost, ko vstopimo v bivalne prostore.

Do sedaj so se izkazali za izjemen dekorativen element, hkrati pa lahko prinašajo tudi ogromno drugih koristi.

Kljub številnim prednostim notranjih kaminov pa mnogo ljudi še vedno ni prepričanih, ali so zanje prava izbira. Zato vam bomo v nadaljevanju odkrili 7 razlogov, zakaj v svojem domu potrebujete notranji kamin.

1. Toplota

Notranji kamini so z vidika ogrevalne moči odličen vir toplote. Če je nameščen v dnevnem prostoru, potem se toplota hitro porazdeli tudi med ostale dele našega doma, zaradi česar pogosto ni potrebe po dodatnem ogrevanju.

Notranji kamini so tako izjemno praktična alternativa ogrevanju v mrzlih dneh ter prehodnih spomladanskih in jesenskih mesecih, ko lahko brez težav vaš dom ogrejejo na naraven in okolju prijazen način.

2. Prijetna atmosfera

Romantično vzdušje, ki ga pričarajo notranji kamini, je vsem dobro znano. Toplota, ki jo oddajajo kamini in kaminski vložki, je edinstven prijetna in naravna, zato je posedanje ob njih še toliko bolj prijetno. Pogled na ogenj deluje sproščujoče in pomirjujoče, kar pa v kombinaciji s prijetno toploto poskrbi za prijetno atmosfero v prostoru.

Kamin ustvari prijetno atmosfero

 

Psihologi so mnenja, da opazovanje plesa plamenov zagotavlja pri ljudeh prav poseben duševen mir. Zato ste lahko prepričani v to, da boste z notranjim kaminom ustvarili popolno okolje za bivanje in preživljanje časa s svojo družino.

3. Estetska vrednost

Notranji kamin naredi prostor topel in prijeten, kar je bistvenega pomena za popolno udobje v vašem domu. Ne smemo pa pozabiti, da so notranji kamini tudi pomemben dekorativni element in v vsakem domu nudijo impresiven in razkošen videz. Zato ni nič presenetljivega, da so že od nekdaj osrednja točka dnevnega prostora.

K temu močno pripomore tudi dejstvo, da so notranji kamini danes na voljo v različnih velikostih, oblikah in slogih. Tako lahko s pravilno in okusno izbiro kamina in pohištva naredite vaš bivalni prostor še bolj estetsko privlačen in usklajen.

4. Prihranek v energiji in denarju

Notranji kamini veljajo za energetsko učinkovit način ogrevanja. Ne samo, da nudijo prijetno toploto, ampak imajo izjemno sposobnost, da hitro in enakomerno ogrejejo dom.

Toplota, ki jo oddajajo, je veliko bolj učinkovita od klasičnega ogrevalnega sistema, zato so odlična dopolnitev centralnemu ogrevanju in njegova najboljša alternativa v prehodnih obdobjih.

Če pa je kamin tudi pravilno izveden in obzidan lahko vaš dom ostane topel tudi do 14 ur ali več!

Ko gre za ogrevanje vašega doma, vam torej notranji kamin zagotavlja izjemno stroškovno učinkovito rešitev. Ker so stroški električne energije vedno višji, ste lahko prepričani v to, da boste z notranjim kaminom zagotovo prihranili tudi pri stroških ogrevanja.

5. Okolju prijazno ogrevanje

Notranji kamini so danes sodobne naprave, ki popolnoma zadovoljijo vsem okoljskih zahtevam. V primerjavi s centralnim ogrevanjem na fosilna goriva, notranji kamin proizvaja bistveno manj emisij, kar pomeni, da je takšen način ogrevanja tudi prijazen do okolja.

Kamin, vir ogrevanja

 

Drva, ki jih v tem primeru uporabljate za ogrevanje s kaminom, uvrščamo med obnovljive vire energije. To pa je še en pomemben okoljski vidik, ki postaja z vidika ogrevanja vedno bolj pomemben. Uporaba obnovljivih virov bo v prihodnosti imela vedno večji pomen, zato z notranjim kaminom zagotovo ne morete ničesar zgrešiti.

6.   Večja vrednost nepremičnine

Glede na to, da je ogrevanje z notranjimi kamini okolju prijazno, je za pričakovati, da bo v prihodnosti imel takšen način ogrevanja vedno večji pomen. Če nameravate v prihodnosti prodajati svojo nepremičnino, ji boste z notranjim kaminom zagotovo dvignili vrednost.

Ne glede na to, ali notranji kamin uporabljate za ogrevanje ali pa zgolj za dekoracijo, investicija vanj ni stran vržen denar. Ravno nasprotno, to je lahko odlična naložba, s katero lahko z leti prihranite in tudi zaslužite.

7.   Enostavna namestitev

Notranji kamin je mogoče namestiti v skoraj vsak dom, pri čemer je mogoče njegov izgled popolnoma prilagoditi vašim željam. Posebno pozornost velja nameniti izbiri pravega kamina glede na velikost in potrebe prostora – kot smo že omenili, so kamini na voljo v različnih velikostih, oblikah in dizajnu.

Ne glede na to, pa je danes namestitev notranjega kamina zelo enostaven postopek, če seveda za to izberete preverjenega ponudnika kaminov in peči. V primeru, da se odločite za izvedbo na ključ, potem so tudi vse skrbi glede namestitve notranjega kamina popolnoma odveč.

Enostavna namestitev kamina

Notranji kamin ima veliko koristi za vaš dom. Z njim boste izboljšali njegov izgled ter ustvarili toplo in prijetno vzdušje. Če pa k temu dodamo še energetsko učinkovito in okolju prijazno ogrevanje, potem je več kot očitno, da morate le še izbrati pravega ponudnika kaminov in peči.

oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja