Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.05.2023
15:34
9. salamijada Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot
Foto: Anton Hruševar
Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem je skupaj s Centrom za podjetništvo in turizem Krško na zgornji etaži Tržnice Videm pripravilo 9. Leskovško salamijado.

9. Leskovška salamijada

KRŠKO Člani ocenjevalne komisije Drago Košak, Braco Miroševič, Štefan Kiler, Andrej Košak, Dušan Lipej in Peter Verstovšek so 25. aprila v prostorih večnamenskega doma v Leskovcu pri Krškem ocenjevali 45 vzorcev salam in 17 vzorcev špehovk. Letos je po oceni sodnikov - ocenjevali so vonj, zunanji izgled, prerez in seveda okus - prinesel najboljši vzorec salame in tako prejel zlato medaljo za 1. mesto Janez Lenart iz Škocjana, 2. mesto je osvojil Janez Peterlin iz Šmarjeških Toplic, 3. mesto pa družina Tomažič iz Novega mesta. Zmagovalec pravi, da ni nobena skrivnost, kaj je bilo v zmagovalni salami - svinjina, govedina, špeh, pri začimbah pa je dal notri sol, česen, poper, včasih pa si privošči malo ingverja ali muškata.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Pri špehovkah je priznanje za 1. mesto prejel Stanislav Pflege z Mrtvic,2. mesto Peter Kralj z Brezovice in 3. mesto Vida Petkovšek iz Leskovca pri Krškem. Na prireditvi so podelili tudi priznanje za najboljšega lokalnega salamarja, prejel pa ga je Rudi Vrščaj. Priznanja sta podeljevala predsednik društva Jože Petkovšek in povezovalka salamijade Nina Župevc. Da pa je prireditev bila še bolj svečana in glasbeno obarvana, pa je poskrbel ansambel Šentjanci.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja