Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
22.08.2023
12:11
Brez skrbi v šolske klopi
Grafika: ePosavje.com
 Na Zvezi prijateljev mladine Krško so se pridružili akciji Brez skrbi v šolske klopi, s katero zbirajo šolske potrebščine za otroke iz šibkih okolij.

Brez skrbi v šolske klopi

KRŠKO V Mestni občini Krško poteka akcija zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz šibkejših okolij. "Naša naloga je, da ko zberemo vse te stvari, se bomo pogovorili z vsako šolo posebej. Oni bodo povedali, koliko potreb je pri njih in potem k njim dostavimo celoten material, kar potrebujejo. Šole so tiste, ki imajo točne podatke o pomoči potrebnim," pravi Darja Dobršek iz Zveze prijateljev mladine Krško

Najbolj bodo veseli šolskih torb in športnih copatov

Kaj zbirajo?

In kaj zbirajo? Kot pravi naša sogovornica, zbirajo razne šolske potrebščine, od zvezkov, bolj ali manj večjega formata, do svinčnikov, kemičnih svinčnikov, radirk, lepil. "Bi pa malce namignila, da bodo zelo dobrodošle šolske torbe in kakšni copati, predvsem športni. Tega se najmanj nosi, tako da če kdo priložnost, naj še to prinese, da bomo še tako lahko pomagali," dodaja.

Kje zbirajo?

In kje zbirajo potrebščin? "Kdorkoli lahko kadarkoli pride v eno od organizacij organizatorjev - ali na Zvezo prijateljev mladine Krško, Zavod za mladino in šport, Posavski obzornik, Mestno občino Krško, v Valvasorjevo knjižnica Krško v uradnih urah in lahko oddajo svoj prispevek ter pomagajo tem otrokom iz socialno ogroženih okolij, da gredo lahko brez skrbi v šolske klopi," še dodaja.

krško
zpm krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja