Skip to main content
V Posavju 0° C Četrtek, 26. januar 2023
22.01.2023
13:11
Zapuščene živali, ki prosto živijo v lokalnem okolju, so odraz neodgovornega ravnanja lastnikov.

Akcija sterilizacije in kastracije mačk v občini Sevnica

SEVNICA Po priporočilih stroke je najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali sterilizacija oziroma kastracija. Občina Sevnica že vrsto let sofinancira posege sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Poleg številnih zdravstvenih koristi za živali ta poseg preprečuje nezaželeno razmnoževanje, ki pogosto rezultira v zavrženih in zapuščenih živalih.

Akcija poteka med 1. in 14. februarjem

Občinska akcija v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica poteka dvakrat letno. Letošnja spomladanska akcija sofinanciranja posegov bo potekala od 1. do 14. februarja 2023. Strošek posega sterilizacije za lastnika znaša 35 evrov, za kastracijo pa 25 evrov. Preostanek vrednosti storitev sofinancirata Občina Sevnica in Veterinarska postaja Sevnica. Za poseg je potrebno rezervirati termin, na Veterinarski postaji Sevnica bodo naročila terminov sprejemali od 30. januarja 2023.

Naročila terminov sprejemajo do 30. januarja

Občina Sevnica si s tem in drugimi ukrepi prizadeva za zmanjševanje števila zapuščenih živali, za kar letno namenja okoli 20 tisoč evorv. Od leta 2018 je bil z akcijo subvencioniranja sterilizacij in kastracij opravljen 701 poseg.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja