Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
19.09.2022
12:33
V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022 je tudi letos pod okriljem Zavoda Sopotniki potekala vseslovenska tradicionalna akcija Župani za volani.

Pet let Sopotnikov v občini Brežice

BREŽICE Načela trajnostne mobilnosti so ena od ključnih vodil optimizacije in organizacije brezplačnih prevozov za starejše, ki jih uspešno izvajajo tudi v občini Brežice že peto leto. Brežičani so bili sicer med prvimi občinami v Sloveniji, ki so podprle in uvedle storitev Zavoda Sopotniki.

"Kot vsako leto, so se tudi letos akcije Župani za volanom odzvali ne le župan Občine Brežic Ivan Molan, ampak tudi podžupanja Mila Levec ter direktorica občinske uprave Patricia Čular. Ti so k zdravniku in na terapije odpeljali občane, ki nimajo druge možnosti prevoza, zato so brezplačni prevozi Sopotnikov zanje še toliko bolj pomembni. Uporabniki so poudarili, da je storitev dobrodošla in tudi zelo dobro sprejeta. Pravijo, da jim bo današnji dan še posebej ostal v spominu," sporočajo z Občine Brežice.

Do konca avgusta Sopotniki v Brežicah izvedli 466 prevozov

Koordinatorka enote Brežice Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Sopotnik Ana Marija Žerjav je poudarila, da je brežiška enota letos do konca meseca avgusta izvedla 466 prevozov, kar predstavlja 952 prostovoljskih ur, ki jih opravlja šest srčnih prostovoljcev. V Brežicah so zabeležili že več kot 420 uporabnikov.

V avtomobilu tudi mobilna knjigobežnica

Sopotnikov avtomobil pa je od letošnjega Evropskega tedna mobilnosti bogatejši za mobilno knjigobežnico, iz katere si lahko uporabniki vzamejo, izposodijo ali zamenjajo revije, križanke in knjige in s tem popestrijo svoj prosti čas. 

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Učinkoviti in predani koordinatorji in prostovoljci

"Takšno storitev je mogoče uspešno izvajati samo z učinkovito in predano ekipo koordinatorjev in  prostovoljcev, zato se je župan Ivan Molan ob koncu vožnje srečal z ekipo Sopotnikov iz Brežic in se jim zahvalil za opravljeno prostovoljno delo s katerim močno prispevajo k prijetnejšem in bolj kakovostnem življenju starejših v naši občini," pravijo v Brežicah. Prostovoljci so z županom delili svoje izkušnje in doživetja iz terena. "Vsi skupaj si prizadevamo, da bi bilo tretje življenjsko obdobje v občini Brežice, ne glede na kraj bivanja, lepo in dostojno," je dejal župan.

(Občina Brežice, eP)

brežice
zavod sopotniki
fotogalerija

Pridružite se nam