Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
31.05.2023
14:46
Aktivno državljanstvo z brežiški policisti
Foto: SIC Brežice
Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice so v sodelovanju s Policijsko postajo Brežice prvič izvedli izjemno poučne aktivnosti za dijake v okviru vsebin aktivnega državljanstva.

Aktivno državljanstvo s policisti Policijske postaje Brežice

BREŽICE Vsebinsko zasnovo izvedbe aktivnosti smo za dijake načrtovali in oblikovali skupaj s predstavniki policijske postaje. Naši dijaki so predstavljene vsebine zelo dobro sprejeli, jih z velikim zanimanjem spremljali ter pohvalili izjemno kakovostno predavanje in odlične predstavitve.

V predavanju so predstavniki policijske postaje in kriminalistične policije dijake seznanili z delovanjem policije in Policijske postaje Brežice. Skupaj smo si ogledali prostore policije, primere delovanja ter varovanja policije. Dijake je zelo navdušila demonstracija iskanja eksploziva s psom. Poseben poudarek na predstavitvi in predavanju pa smo dali varovanju mladostnikov na spletu ter preprečevanju različnih kaznivih dejanj, v katere so vključeni mladostniki.

Fotogalerija (Foto: Policijska postaja Brežice):

Dijaki so se seznanili in spoznali, kako se morajo obnašati na spletu, nevarnosti in kazniva dejanja, kako se zaščititi pred zlorabami osebnih podatkov, kako varno komunicirati na spletu ter varno uporabljati socialna omrežja. Prav tako so dijaki spoznali organizacijo in preventivni pomen policije za naše življenje, varovanje in pomoč državljanom.

Policijski postaji Brežice se zahvaljujemo za izjemno poučno predavanje, zanimive predstavitve ter strokovno sodelovanje pri izvajanju učnih vsebin aktivnega državljanstva za naše dijake.

Mojca Ogorelc, profesorica aktivnega državljanstva Strokovno izobraževalni center Brežice

brežice
policija
fotogalerija

Pridružite se nam