Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
04.07.2023
12:51
Bazen Krško
Grafika: arhiv ePosavje
Potem ko so krški občinski svetniki na junijski seji prižgali zeleno luč za nadaljevanje projekta izgradnje zimskega plavalnega bazena v športnem parku pri Stadionu Matije Gubca, je znana časovnica.

Gradbeno dovoljenje do septembra ...

KRŠKO Po nedavni zeleni luči za nadaljevanje projekta izgradnje zimskega plavalnega bazena v Krškem, je zdaj naslednji korak pridobitev gradbenega dovoljenja. Do zadnje seje krških svetnikov in potrditve dokumenta identifikacije investicijskega projekta »Bazen Krško« poteka priprava dokumentacije za gradnjo - dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in dokumentacije za izvedbo gradnje. Tretji korak od osmih v zapisani časovnici projekta bo po napovedih končan do septembra 2023.

... gradnja do decembra 2026

Na Mestni občini Krško pričakujejo, da bi gradbeno dovoljenje za izgradnjo 33 x 25 metrov dolgega plavalnega bazena in njegovega manjšega brata v isti stavbi pridobili do konca letošnjega avgusta. Po pravnomočnem gradbenem dovoljenju bo nato stekel razpis za izbor izvajalca del, ki naj bi bil končan do novembra letos.

Začetek gradnje s 1. januarjem

Po najbolj optimističnih napovedih bi z gradnjo začeli 1. januarja 2024, zaključili pa bi jo 30. novembra 2026. Kot so zapisali v dokumentaciji, bi uporabno dovoljenje pridobili do decembra 2026 in nato bi lahko bazen z dvema športnima dvoranama in barom tudi uradno predali v uporabo. 

bazen krško
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja