Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
10.03.2022
18:47
Bazen Krško, 10. marec 2022
Grafika: ePosavje.com
Pred slabim mesecem dni smo poročali, da so na Mestni občini Krško oddali naročilo za izvedbo natečajnega postopka za Bazen Krško. Ocenjevalno komisijo morajo sestaviti do 24. marca.

Javni natečaj za idejne rešitve novega krškega bazena

KRŠKO V začetku marca so v Krškem podpisali pogodbo o sodelovanju pri pripravi in izvedbi projektnega, enostopenjskega natečaja za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za Bazen Krško z zunanjo ureditvijo in idejno prometno ureditvijo širšega območja, piše v 3. marca letos podpisani pogodbi. Najprimernejšo rešitev bodo tako pomagali poiskati v Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS). "Naročnik je ugotovil, da so izpolnjeni pogoji za izvedbo postopka v skladu z 46. členom ZJN-3, saj iz tehničnih razlogov ni konkurence za predmet naročanja in lahko naročilo izpolni le določen ponudnik. Skladno s 2. in 12. členom Pravilnika o javnih natečajih za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov (...) se mora javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov, za katere je priprava in izvedba javnega natečaja obvezna pripraviti in izvesti v sodelovanju med naročnikom javnega natečaja in pristojno poklicno zbornico, tj. z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije," pravijo v obrazložitvi.

Ideje bodo predstavili na razstavi

Naročnik bo tako izpeljal javni natečaj, na katerem bodo zbrali idejne rešitve, kako v prostor umestiti športni kompleks z osrednjim bazenom 25 x 31 metrov. Kakor so zapisali v pogodbi, bo ob koncu javnega natečaja razstava idejnih rešitev, ki jih bodo pripustili k ocenjevanju in ki ga bodo opravili člani ocenjevalne komisije.

Časovnica?

Ocenjevalno komisijo bodo sestavili najkasneje do 24. marca letos, lahko preberemo v pogodbi. Tri člane bo imenoval naročnik, dva člana pa ZAPS. Natečaj bodo sicer razpisali najkasneje pet delovnih dni po potrditvi končne verzije razpisne dokumentacije, sodelujoči pa bodo imeli najmanj 60 dni časa za izdelavo natečajnih elaboratov. Ob oddaji elaborata bodo sodelujoči morali oddati tudi ponudbeno ceno za izdelavo projektne dokumentacije, ponudba naj bi veljala - tako piše v pogodbi - 12 mesecev. Po pravnomočnosti obvestila o rezultatih natečaja bodo v Krškem z z najvišje uvrščenim ponudnikom izpeljali postopek pogajanj. 

Bazen Krško - zbiranje ponudb za idejno zasnovo

Zimski bazen v Krškem

Bazenska zgradba v športnem parku Stadiona Matije Gubca bo dimenzij 60 m x 55 m s kletjo, pritličjem in delnim nadstropjem. Osrednji del objekta bo plavalni bazen dimenzij 25 metrov x 31 metrov ter manjši spremljevalni bazen dimenzij 12,5 x 8 metrov, ki bo namenjen predvsem neplavalcem in učenju plavanja, ob bazenu so predvideli tribune za približno 400 oseb.

V Novi Gorici že plavajo

Zadnje slovenske bazenske pridobitve so se konec februarja razveselili v Novi Gorici, kjer so odprli nov zimski bazen z dimenzijami 25 x 20 metrov. Novogoriški podžupan Simon Rosič je ob začetku poskusnega obratovanja bazena povedal, "da gre za veliko pridobitev v dvigu kvalitete življenja občank in občanov. Poleg tega izboljšujemo pogoje za razvoj vodnih športov v naši lokalni skupnosti. Tu imam predvsem v mislih vaterpoliste in plavalce.

"Velika pridobitev v dvigu kvalitete življenja občank in občanov"

Novogoričani imajo v športnem parku še zunanji olimpijski bazen, dimenzije 50 x 25 metrov. Kakor je dodal Rosič, je nov bazen v navezi z zunanjim bazenom izrednega pomena tudi pri razvoju športnega turizma. "Omogoča nam izvedbo številnih plavalnih mitingov na višjem nivoju, obenem pa postanemo zanimivi za reprezentančne in klubske ustanove, ki prihajajo v Novo Gorico na priprave. Nenazadnje smo v minulem letu gostili priznano plavalno reprezentanco Poljske, gostili mlajše reprezentančne selekcije Vaterpolo zveze Slovenije in prepričan sem, da se lahko z novim zimskim bazenom vse lahko dvigne še na višjo raven." Bazen v Novi Gorici je med ponedeljkom in petkom odprt od 10. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah od 8. do 20. ure. Za triurno uporabo bazena bodo odrasli odšteli 6,5 evrov, otroci 3,5 evrov, na voljo pa so tudi kuponske vstopnice s popusti. 

(eP)

krško
bazen krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja