Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
16.09.2022
11:05
Zaščita telefona, letni čas

Mobilni telefoni so postali neprecenljive naprave, za katere marsikdo odšteje velike vsote denarja. Danes nas spremljajo praktično na vsakem koraku, zato je verjetnost poškodb toliko večja. Preprečimo jih lahko edino tako, da izberemo kakovostno zaščito za telefon.

Telefoni so naš zvesti spremljevalec pri delu in doma ter pri športnih in drugih aktivnostih. Zato so izpostavljeni številnim zunanjim dejavnikom, kot je prah, vlaga ali pa nizke in visoke temperature. In verjetno se sprašujete, kako je v takšnih situacijah najbolje zaščititi svoj telefon.

Zaščita telefona pred visokimi temperaturami

Čeprav so mobilni telefoni opremljeni s samodejnim hlajenjem in režami za odvajanje toplote, pa je kljub temu izpostavljenost visokim temperaturam velika težava. Kadarkoli se namreč lahko zgodi, da se pametni telefoni začnejo pregrevati, če pravočasno ne poskrbimo za svoj telefon.

Zaščita telefona pred visokimi temperaturami

 

V primeru visokih temperatur je pametno sprejeti naslednje ukrepe:

 • telefona v avtu ne puščajte brez nadzora, saj so temperature v pregretem vozilu še višje kot pa temperature ozračja;
 • preprečite direktno izpostavljenost soncu;
 • na telefonu zaprite vse aplikacije, ki jih ne uporabljate, saj pripomorejo k dodatnemu segrevanju telefona;
 • za vsak telefon je na voljo veliko ovitkov za telefon in lahko se zgodi, da nekateri od njih lahko tudi preprečujejo hlajenje; v primeru, da ste sprejeli vse zgornje ukrepe in se telefon še vedno segreva, vam svetujemo, da ovitek začasno odstranite in opazujete stanje telefona.

Zaščita telefona pred nizkimi temperaturami

Znano je, da mraz in hladno vreme vplivajo tudi na baterije telefona. Če so izpostavljene nizkim temperaturam, trpi njihovo delovanje, zato se praznijo bistveno hitreje kot sicer. Pogosto pa se lahko zgodi, da je stanje baterije normalno; ko pa opravite klic, se telefon nemudoma ugasne.

Zaščita telefona pred nizkimi temperaturami

 

V takšnih situacijah je pametno sprejeti nekaj pomembnih ukrepov:

 • telefona pri ekstremno nizkih temperaturah ne uporabljajte, če to ni nujno potrebno;
 • telefon imejte shranjen nekje na toplem, kot je na primer notranji žep bunde;
 • izogibajte se shranjevanju telefona v žepu nahrbtnika, kjer je dodatno izpostavljen nizkim temperaturam;
 • ovitki za telefon lahko vaš mobilnik dodatno zaščitijo, še posebej, če izberete ovitke iz usnja, ki imajo notranji del iz mikrovlaken.

Zakaj je zaščita za telefon sploh pomembna?

Dejstvo je, da je kakovostna zaščita za telefon ključnega pomena ne glede na letni čas. Zato je težko uporabnikom svetovati, da naj zaradi visokih ali nizkih temperatur enostavno odstranijo svoje ovitke za telefon, ko pa nanje vsakodnevno preži nevarnost pred poškodbami.

Kakovostni ovitki za telefon so najboljša zaščita za telefon v vseh letnih časih

Zagotovo pa lahko z nekaj preprostimi ukrepi preprečite njihovo prekomerno segrevanje oziroma ohlajanje, pri čemer pa material, oblika ali dizajn ovitkov za telefon nimajo tako pomembne vloge.

Ti so ključnega pomena predvsem iz naslednjih razlogov:

 • ovitki za telefon ščitijo telefon pred prahom;
 • ovitki za telefon ščitijo telefon pred poškodbami v primeru padcev na tla;
 • ovitki za telefon ščitijo stranske tipke na telefonu;
 • ovitki za telefon so večfunkcionalni;
 • ovitki za telefon so privlačen modni dodatek.

Kakovostni ovitki za telefon so najboljša zaščita za telefon v vseh letnih časih

Danes je ponudba ovitkov za telefon resnično zelo pestra. In verjetno se na tem mestu sprašujete, kakšen ovitek za telefon izbrati, da vam bo nudil najboljšo zaščito za vaš telefon v vseh letnih časih.

Pa si poglejmo, med katerimi ovitki za telefon lahko izbirate:

 • Silikonski ovitki za telefon so verjetno najbolj priljubljeni, ker so na otip mehki in se odlično prilegajo telefonu. So izjemno praktični, njihova namestitev pa je zelo enostavna. Na voljo so v različnih barvnih kombinacijah in potiskih.
 • TPU ali gel ovitki za telefon odlično prenesejo vse zunanje sile. So izjemno tanki, hkrati pa se telefonu tako dobro prilegajo, da praktično ne vplivajo na njegovo velikost.
 • Usnjeni ovitki za telefon so izjemno trpežni, hkrati pa nudijo zelo dobro zaščito za telefon. Na voljo so v različnih barvah, ki že na prvi pogled ustvarjajo videz prestiža in luksuza.
 • Preklopni ovitki za telefon nudijo zaščito celotnemu telefonu, vključno z njegovim steklom. Gre za nekakšen etui na preklop, ki lahko služi tudi kot denarnica, zato je med uporabniki še posebej priljubljen.
 • Trdi ovitki za telefon so specifično izdelani za določene modele telefonov. Njihova največja prednost je, da zagotavljajo maksimalno zaščito robov, vogalov in hrbtišča telefona.

Kaj pa zaščitno steklo za telefon?

Ovitki za telefon niso edina zaščita za telefon. Zaščitno steklo za telefon lahko prepreči marsikatero nepotrebno poškodbo. Glede na to, da je počeno steklo ena najpogostejših poškodb telefona, pa razmislek o njegovem nakupu nikoli ni odveč.

V kombinaciji s kakovostnim ovitkom za telefon je to zagotovo najboljša zaščita telefona v vseh letnih časih!

oglasna novica

Pridružite se nam

Zadnje novice