Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
26.03.2024
09:22
Foto: ePosavje.com
Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec je tudi letos, kljub neugodni vremenski napovedi, a potem na sončno cvetno nedeljo v Spodnjem Starem Gradu pripravilo svoj drugi blagoslov motoristov.

Na Cvetno nedeljo, zadnjo nedeljo pred veliko nočjo, ko krščanski verniki blagoslavljajo v šope ali butare povezano pomladansko zelenje ali oljčne veje, so 24. marca 2024, v Društvu ljubiteljev motorjev (DLM) Matija Gubec na igrišču pred Športnim društvom Dolenja vas organizirali blagoslov motoristov.

Motorje in motoriste je blagoslovil župnik Alojzij Kačičnik iz župnije Videm-Krško.

Predsednik DLM Matija Gubec Matjaž Gomilšek je pojasnil, da običajno blagoslovijo motorje, v DLM Matija Gubec pa so se leto odločili za blagoslov motoristov in motorjev. "Vsi imajo blagoslov motojev, mi pa smo se odločili, da bomo imeli blagoslov motoristov," je pojasnil Gomilšek.

Blagoslova se je udeležilo približno 60 motoristov, ki večinoma prihajajo iz Posavje, prišli pa so tudi iz Maribora in Celja. Pristoni so bili skuterji, mopedi, štirikolesniki, nekaj starodobnikov in motorna kolesa različnih vrst in oblik.

Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec šteje 70 članov, združuje pa vse ljubitelje motorjev oziroma motornih koles. "Mi bi želeli motoriste osveščati, da mi motoristi tisti, ki motorje vozimo in želimo povedati vsem, da se je v prometu potrebno držati pravil in poskrbeti za varnost," je zaklučil Gomilšek.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

motoristi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja